Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je i u drugom prijateljskom odmjeravanju sa vršnjacima iz Beligija minimalnim rezultaom 1:0.

"Sokolići" su ponovo pružili dobru igru u duelu sa veoma jakim protivnikom, koji je do pobjede ponovo došao u sudijskoj nadoknadi vremena.

Izabranci Aleksandra Miljenovića bili su bolji rival sve do 20. minuta pred kraj, kada je do izražaja, kao i u prvom meču, došla bolja fizička pripremljenost Belgijanaca. 

Prvi poluvrijeme obilježile su tri povoljne prilike pred golom gostiju. Prva opasnos pred golom Belgije viđena je u 28. minutu kada je Pepićev udarac sa ivice kaznenog prostora zaustavila stativa. Na naredno uzbuđenje čekalo se do 39. minuta - Petričević je sjajnom dubinskom loptom izbacio u prvi plan Vukčevića, koji se našao oči u oči sa golmanom Pitermakom ali nije uspio da pogodi metu. 

Samo minut kasnije Vukčević je uputio odličan centaršut, pronašao Mugošu u srcu šesnaesterca koji je bio najviši u skoku, ali je lopta završila pored gola.

Nastavak susreta donio je bolju igru Belgijanaca, pogotovo u samom finišu kada su i stvorili dvije prilike koje su prethodile pogotku. U 72. minutu VItkokel je pogodio stativu, da bi dva minuta kasnije Kuvelijer uputio odličan udarac sa dvadesetak metara. 

 

Pitanje pobjednika riješeno je u prvom minutu sudijske nadoknade. U gužvi koja je nastala u kaznenom prostoru naše slekcije nakon slobodnog udarca, najbolje se snašao Vontis i odbijenu loptu udarcem sa desetak metara poslao iz leđa Ljuljanovića.



Crna Gora - Belgija 0:1


Podgorica - Trening kamp FSCG. 
Gledalaca: oko 400.

Sudija: Dragan Mijušković (Crna Gora).

Strijelac
0:1 - Vontis 90+1'

Žuti kartoni
Bakrač, Bogdanović, Bojić - Crna Gora
Vontis - Belgija

Crveni karton
Vontis - Belgija

Crna Gora: Ljuljanović, Leković, Radunović, Petričević (Bojić), Bakrač, Mijušković (Alić), Pepić (Vučinić), Janković, Mugoša (Jakovljević), Pejaković (Pržica), Vukčević (Bogdanović).

Belgija: Selfs, Pitermak, Arslanagić (Ngava), Perdičizi, De Bok (Riks), Vontis, Kelik (Kuvelijer), Trompet, Jalavusala (Binst), Maes (Sušić), Npok (Vitokel).