Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je u prvom prijataljeskom odmjeravanju snaga sa selekcijom Belgije rezultatom 2:0. Belgijanci su do pobjede na stadionu FK "Mladost" na Starom aerodromu došli u samom finišu susreta golovima Mpokua sa bijele tačke i Kuvelijera u sudijskoj nadoknadi vremena.

Izabranici Aleksandra Miljenovića bili su ravnopravan rival jakoj selekciji Belgije sve do samog finiša utakmice, kada je do izražaja došla bolja fizička pripremljenost protivnika. Prije prvog gola Belgijanci su imali samo jednu priliku, preko Sušića u 73. minutu, ali je Ljuljanović sjajnom intervencijom sačuvao mrežu.

Prva prilika na meču viđena je u 15. minutu susreta - Pepić je odlično izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, ali je golman Belgije bravuroznom intervencijim spriječiop pogodak. Do odlaska na odmor viđena je još jedna prilika pred golom gostiju, ali se Vučinić u odlučujućem trenutku spetljao i dozvolio defanzivcima Belgije da ga sustignu i oduzmu loptu.

Drugo poluvrijeme otvoreno je novom prilikom pred golom Kastela. Mugoša i Vučinić su razmijenili dupli pas nakon kojeg je začetnik akcije bio neprecizan. Poslednju priliku na meču naša selekcija imala je preko Pepića, koji je prošao po lijevoj strani i uputio udarac, ali je lopta završila pored lijeve stative gola gostiju.

Belgijanci su tek u poslednjih 15-tak minuta došli na svoje i iskoristili umor naših fudbalera - prvo je golman Ljuljanović skrivio penal i zaradio crveni karton, omogućivši Mpoku da se upiše u strijelce sa bijele tačke. Brojčano nadmoćniji gosti su u sudijskoj nadonknadi stigli i do drugog pogotka preko Kuvelijera koji je efektnim golom savladao Todorovića.

Dvije selekcije odigraće u četvrtak revanš meč na terenu Trening kampa Fudbalskog saveza Crne Gore sa početkom u 20 časova. 



Crna Gora - Belgija 0:2

Podgorica - Stadion FK "Mladost"
Gledalaca: oko 300.

Sudija: Milovan Milačić (Podgorica)

Strijelci
0:1 - Mpoku 79
0:2 - Kuvelijer 90+1

Žuti kartoni
Petričević, Bogdanović, Vukčević - Crna Gora
De Bok, Trompet - Belgija

Crveni karton
Ljuljanović - Crna Gora

Crna Gora: Ljuljanović, Lekovi (Bogdanović), Radunović, Petričević (Todorović), Bakrač, Mijušković, Pepić (Pržica), Janković (Vukčević), Mugoša (Jakovljević), Pejaković (Agović), Vučinić (Bojić).

Belgija: Kastel, Ngava (Maes), Arslanagić, De Bok, Ruks, Kuvelijer, Vetokele (Sevik), Trompet (Mat), Binst (Jala Lusala), Sušić, Mpoku.