Mlada reprezentacija Crne Gore sjutra će u Kijevu odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Ukrajine. Mladi "sokoli" će na legendarnom stadionu Vlaerij Lobanovski ukrstiti koplja sa selekcijom koja je sačinjena od igrača iz generacije koja se 2009. godine okitila titulom prvaka Evrope za igrače do 19 godina.

Selektor Crne Gore Dušan Vlaisavljević svjestan je snage protivnika, ali vjeruje da njegova ekipa uz taktičku disciplinovanost i dopadljiv fudbal može stići do dobrog rezultata.

- Pokušaćemo da se na što bolji način suprostavimo veoma jakom protivniku. Želimo da u duelu sa Ukrajincima prikažemo dobar fudbal i vratimo se kući sa povoljnim rezultatom. Nekoliko igrača je prvi put u ovoj selekciji, i imaće priliku da pokažu da se na njih može ozbiljno računati u narednom kvalifikacionom ciklusu. Priliku će dobiti, a na njima je da pokažu koliko vrijede - rekao je Vlaisavljević.

Naša selekcija je odradila dva treninga u trening centru kijevskog Dinama, gdje je imala odlične uslove za rad.

- Brzo smo se aklimatizovali na lokalne vremenske prilike, a domaćin nam je obezbijedio sjajne uslove za trening - istakao je Vlaisavljević.

Naš selektor nema dileme oko startne postave - na gol-crti će stajati Giljen, tandem štopera sačinjavaće Bojović i Kecojević, dok će bekovi biti Martinović i Simunović, vezni red činiće Bulajić, Kajević, Kasalica i Grbić, dok će tandem napadača biti Đurović i Stefan Nikolić.

Utakmica mladih selekcija Ukrajine i Crne Gore igra se u srijedu, 11. avgusta na stadionu Valerij Lobanovski, sa početkom u 20 časova.