Selektor “A” reprezentacije Crne Gore Zlatko Kranjčar i napadač Radomir Đalović jednoglasno su poručili da “sokoli” imaju samo jedan cilj u duelu sa Sjevernom Irskom – pobjedu za prekid negativne serije koja traje od marta.


- Moramo zabilježiti pozitivan rezultat zbog atmosfere u ekipi, da dobijemo samopouzdanje i sa jednim velikim optimizmom startujemo u kvalifikacijama. Sa igračima kojih nema, Poleksićem, Bašom, Drinčićem a sada i Jovetićem, sigurno da bi i u gostima mogli da računamo na pobjede – rekao je selektor “A” selekcije Zlatko Kranjčar.

Uprkos velikim problemima sa povredama standardnih prvotimaca, optimizmom zrači i Radomir Đalović koji će uz Mirka Vučinića predvoditi napad “sokola”.

- Nadam se da ćemo dobro otvoriti meč sa Sjevernom Irskom. Potrudićemo se da zabilježimo pobjedu. Pored velik problema sa povredama, ja vjerujem da će ostali igrači dati maksimum da upišemo prvi trijumf pod vođstvom Zlatka Kranjčara – rekao je Đalović.

Selektor je ponovio običaj sa prethodnih okupljanja kada je novinarima saopštio sastav koji će početi utakmicu – na golu će stajati Mladen Božović, odbranu će činiti Pavićević, Džudović, Jovanović i Pejović, u veznom redu igraće Zverotić, Peković, Vladimir Božović i Vukčević, dok će istureni biti Vučinić i Đalović.

- Za sve ove naše nedaće znamo i od prije. Poslednja je došla juče i to Baša, koji je na prvenstvenoj utakmici povrijedio ligamenta. On sigurno neće biti spreman za srijedu, ali se nadamo da će biti tu za duel sa Velsom. Veliki je hendikep što reprezentacija nikako da se skupi u najjačem sastavu. Kako u prethodnom ciklusu, tako i sada. Ipak, ova situacija pružila mi je dobar uvid u mogućnosti alternativa i vjerujem da uprkos svemu možemo napraviti dobar rezultat u utakmicama koje dolaze – rekao je Kranjčar.

Utakmica sa Sjevernom Irskom igra se u srijedu na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom u 20.30 časova.