Pionirska reprezentacija Crne Gore otputovala je danas za Singapur gdje će u narednih 15 dana predstavljati Evropu na prvim Olimpijskim igrama za juniore.


Zbog povrede Ivan Prančića, selektor Sava Kovačević bio je primoran da u posljednjem trenutku promijeni listu putnika – mjesto u timu zauzeo je Jovan Čađenović, odbrambeni igrač Blu stara iz Podgorice.

- Na žalost, na prvenstvo putujemo značajno hendikepirani – Koča Krstović je suspendovan, Ivan Prančić povrijeđen, a Marko Kordić neće moći da brani na prvoj utakmici zbog parnih kartona koje je zaradio u kvalifikacijama. Bez obzira na to u Singapur putujemo sa velikim ambicijama. Želja nam je da na pravi način predstavljamo naš savez, našu zemlju i čitavu Evropu, a cilj je da se vratimo sa jednom od medalja – rekao je selektor Sava Kovačević.

Crna Gora će se takmičiti u grupi D, u društvu domaćina Singapura i predstavnika Afrike Zimbabvea. Dvije prvoplasirane ekipe igraće u polufinalu sa najboljim ekipama grupe C, u kojoj nastupaju Bolivija, Kuba i Vanuatu.

- Bilo je praktično nemoguće dobiti informacije o našim protivnicima na Olimpijadi. Ipak, pozitivna okolnost je što se će se Singapur i Zimbabve sresti u utakmici prvog kola, pa ćemo steći realnu sliku o njihovim mogućnostima – kaže Kovačević.

Selekcija Crne Gore otputovala je jutros sa aerodroma Golubovci, preko Frankfurta, letom koji će trajati više od deset sati. Dugo putovanje, međutim, ne bi trebalo da predstavlja problem za “sokole”.

- Putovanje jeste dugo i naporno, ali ćemo imati na raspolaganju pet dana do prve utakmice. To je dovoljno vremena da se djeca osvježe i aklimatizuju na novu vremensku zonu i vrijeme u Singapuru – istakao je Kovačević.


 

Raspored
1.kolo - 13.08.2010.
Grupa C Vanuatu - Bolivija
Grupa D Singapur - Zimbabve
2.kolo - 16.08.2010.
Grupa C Bolivija - Kuba
Grupa D Zimbabve - Crna Gora
3.kolo - 19.08.2010.
Grupa C Kuba - Vanuatu
Grupa D Crna Gora - Singapur
Polufinale - 22.08.2010.
C1 - D2
D1 - C2
Za treće mjesto - 25.08.2010.
Finale - 25.08.2010.