„A“ selekcija Crne Gore počela je danas u Podgorici prirpeme za prijateljsku utakmicu sa Sjevernom Irskom, posljednju provjeru pred početak kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Na prvom treningu pojavilo se 13 igrača: Mirko Vučinić, Simon Vukčević, Milorad Peković, Vladimir Božović, Radomir Đalović, Andrija Delibašić, Savo Pavićević, Srđan Blažić, Luka Pejović, Fatos Bećiraj, Žarko Tomašević, Draško Božović i Stefan Savić.

Po očekivanju, predstavnike medija najviše je interesovalo stanje u reprezentaciji nakon vijesti o teškoj povredi Stevana Jovetića kojeg očekuje najmanje šest mjeseci pauze.

- Mislim da nas optimizam ne smije napustiti. Veliki je nedikep što nema Jovetića, jer se mnogo toga baziralo na njemu. Svima nam je žao. Otvara se mogućnost traženja alternative, a i promjene određenih taktičkih zamisli. Do 29. avgusta imamo još dosta vremena da me pojedini igrači uvjere da mogu biti alternativa Jovetiću. Ono što me posebno raduje, jeste da ćemo sada imati još veću motivaciju – rekao je selektor Zlatko Kranjčar.

Na povredu mladog napadača osvrnuo se i njegov saigrač Simon Vukčević.

- Povreda Stevana je veliki hendikep i za Fiorentinu, a kamoli za našu reprezentaciju. Mnogo mi je žao što mu se to desilo. Upoznao sam mnogo osoba u životu, al Stevan je jedan mnogo dobar i izuzetan čovjek. Nema vremena za kukanje, mora da se skoncetriše na oporavak – istakao je Vukčević.

Selektor Crne Gore prihvatio je ulogu favorita u predstojećoj utakmici.

- Mislim da smo favoriti kao domaćini. Moja želja, kao i želja igrača je da ostvarimo pobjedu koja će nam donijeti više samopouzdanja pred početak kvalifikacionog ciklusa – zaključio je Kranjčar.

- Kao i mnogo puta do sada, povrede obilježavaju početak priprema. Ali šta je tu je, moramo da se spremimo za duel sa Velsom. Mislim da samo sa pobjedom možemo da se povratimo poslije tri poraza. U slučaju poraza atmosfera će biti gora, ali ja sam ubijeđen da možemo da savladamo Sjevernu Irsku – rekao je napadač Sportinga.

Ostali igrači priključiće se reprezentaciji u ponedjeljak, osim Ivana Fatića koji je morao da otkaže zbog povrede tetive.