Fudbalski savez Crne Gore posvetio je veliku pažnju i izvodvojio značajna finansijska sredstva za poboljšanje infrastrukutre širom zemlje u periodu od sticanja nezavisnosti. U saradnji sa lokalnim vlasitma i klubovima izgrađeni su pomoćni tereni u gotovo svim gradovima, dok je na velikom broju glavnih terena izvršena rekonstrukcija i unaprijeđenje postojećih sadržaja.  

Značajna finansijska sredstva opredijeljena su za rekonstrukciju Gradskog stadiona u Podgorici kako bi naš najveći stadion ispuni uslove i bio u prilici da ugosti mečeve kvalifikacija za Svjetsko i Evropsko prvenstvo, ali i utakmice u kvalifikacijama za UEFA klupska takmičenja. 

Ukupan iznos novčanih sredstava koja je Fubdalski savez Crne Gore uložio u unaprijeđenje fudbalske infrastrukture širom zemlje u prethodnih deset godina iznosi 14.500.000 eura.

  • 2017
  • 2013-2016
  • 2007-2012

FK „Berane“

Vrijednost investicije: 1.100.000 EUR

Rekonstrukcija istočne tribine Gradskog stadiona u Beranama finansirana je zajedničkim ulaganjem Fudbalskog saveza Crne Gore i Opštine Berane. Nova i u potpunosti natkrivna tribina stadiona može da primi 5.000 gledalaca, dok se u potrdibinskom prostoru nalaze svi sadržaji neophodni za odigravanje mečeva - svlačionice za timove i sudije, delegatska kancelarija, anti-doping stanica, press sala, svečana i novinarska loža. 

FK „Zeta“ 

Vrijednost investicije: 327.000 EUR

U saradnji sa Gradskom opštinom Golubovci za potrebe FK „Zeta“ izgrađen je pomoćni teren sa vještačkom podlogom, sistemom za navodnjavanje i pratećim mobilijarom koji je neophodan za odigravanje utakmica. Za potrebe rekonstrukcije glavnog terena FSCG je finansirao nabavku busena i izgradnju sistema za navodnjavanje, čime je prvoligaš iz Golubovaca dobio najsavremeniju travnatu podlogu. 

FK „Kom“

Vrijednost investicije: 856.000 EUR

Na Zlatici je za potrebe FK „Kom“ izgrđen moderan kompleks koji se sastoji od dva terena - glavnog sa prirodnom travom i pomoćnog terena sa vještačkom podlogom. Pored toga, FSCG je fininasijski pomogao i izgradnju svlačionica, sistema za navodnjavanje na oba terena, montažnih tribina i podizanje ograde oko kompleksa. 

FK „Mladost Lješkopolje“

Vrijednost investicije: 174.000 EUR

U Donjoj Gorici je, za potrebe FK FK „Mladost Lješkopolje“, izgrađen pomoćni teren sa vještačkom podlogom, sistemom za navodnjavanje i svim pratećim sadržajima, čime je drugoligaš iz Podgorice dobio adekvatne uslove za sprovođenje trenažnog procesa i odigravanje utakmica mlađih kategorija kluba. 

FK „Ibar“

Vrijednost investicije: 345.000 EUR

U Rožajama je, za potrebe FK „Ibar“, izgrađen pomoćni teren sa vještačkom podlogom, pratećim mobilijarom i ogradom. Izgradnjom ovog objekta klub iz Rožaja zaokružio je infrastrukturu i jedan je od rijetkih u Crnoj Gori koji ima dva pomoćna terena - jedan sa prirodnom, drugi sa vještačkom podlogom. 

Kuća fudbala 

Vrijednost: 3.150.000 EUR

Novi administrativni centar Fudbalskog saveza Crne Gore, objekat izgrađen po najsavremenijim standardima, koji se nalazi neposredno uz Trening kamp u gradskom naselju Stari aerodrom. Izgradnja kuće fudbala, površine 3.960 kvadratnih metara, trajala je dvije godine a svečano je otvorena 21. maja 2016. godine, na desetogodišnjicu nezavisnosti Crne Gore. U Kući fudbala nalazi se 30 kancelarija, četiri sale sastanke, medijska sala sa 100 mjesta, TV studio, ekonomat i parking prostor za 40 automobila. 

FK „Rudar“

Vrijednost investicije: 48.300 EUR

Fudbalski savez Crne Gore finansirao je nabavku i montažu stolica na Gradskom stadionu u Pljevljima. Nakon rekonstrukcije više od 5.000 gledalaca može udobno da se smjesti na tribinama stadiona u prelijepom ambijentu pod Golubinjom. 

FK „Grbalj“

 

Vrijednost investicije: 203.200 EUR

U Radanovičima je investirano u izgradnju pomoćnog terena za potrebe FK „Grbalj“. U realizaciji ovog projekta Fudbalski savez učestvovao je u dijelu nabavke podloge i pratećeg sadržaja. 

FK „Jedinstvo“

 

Vrijednost investicije: 64.900 EUR

Rekonstrukcija glavnog terena i adaptacija klupskih prostorija FK „Jedinstvo“, kao i radovi na stadionu FK „Vunko“, su projekti finansirani od strane Fudbalskog saveza Crne Gore u Bijelom Polju. 

FK „Sutjeska“

 

Vrijednost investicije: 437.000 EUR

Gradski stadion u Nikšiću je početkom 2016. godine, zahvaljujući investiciji Fudbalskog saveza, dobio reflektorsko osvjetljenje. Time je FK „Sutjeska“ postao treći klub u Crnoj Gori koji mečeve pred svojim navijačima može igrati u noćnom terminu. 

FK „Brskovo“

 

Vrijednost investicije: 198.560 EUR

Saradnja lokalne samouprave u Mojkovcu i Fudbalskog saveza Crne Gore rezultirala je izgradnjom pomoćnog terena sa vještačkom podlogom. Završetkom ovog projekta sve uzrasne kategorije FK „Brskovo“ dobile su adekvatne uslove za sprovođenje trenažnog procesa, ali i za odigravanje utakmica mlađih kategorija.  

FK „Lovćen“

 

Vrijednost investicije: 135.000 EUR

Na Cetinju je investirano u sanaciju glavnog terena i izgradnju pomoćnog terena sa vještačkom podlogom za potrebe FK „Lovćen“.

Gradski stadion u Podgorici

 

Vrijednost investicije: 870.000 EUR

Jedna od najznačajinih investicija Fudbakskog saveza Crne Gore jeste rekonstrukcija Gradskog stadiona u Podgorici. Tokom 2014. godine, zahvaljući ulaganjima FSCG, promijenjena je travnata podloga na nacionalnom stadionu, izgrađen automatski sistem za navodnjavanje, pomijenjen prateći mobilijar (klupe za rezervne igrače), golovi i kupljena mehanizacija za održavanje terena. Takođe, investirano je i u unaprijeđenje reflektorskog osvjetljenja kako bi se zadovoljili kriterijumi UEFA, dok je 2015. godine postavljena zaštitna mreža na južnoj i sjevernoj tribini.     

Sjeverna regija 

 

Vrijednost: 64.300 EUR

Za potrebe Sjeverne fudbalske regije u Beranama je kupljen i opremljen poslovni prostor. 

Južna regija

Vrijednost investicije: 182.000 EUR

U Kotoru je, za potrebe Južne fudbalske regije, kupljen i opremljen poslovni prostor. 

FK „Gorštak“

Vrijednost investicije: 256.000 EUR

Fudbalski savez Crne Gore finansirao je nabavku podloge i izgranju pomoćnog terena za potrebe FK „Gorštak“. Izgradnjom ovog objekta obogaćena je sportska ponuda Kolašina. 

FK „Petrovac“

Vrijednost investicije: 296.000 EUR 

Stadion pod Malim brdom rekonstruisan je zahvaljujući zajedničkim ulaganjima lokalne samopurave i Fudbalskog saveza Crne Gore. Izgrađena je nova travnata podloga, sistem za navodnjavanje terena, adaptirane su svlačionice i postavljeno reflektorsko osvjetljenje. FK „Petrovac“ je po završetku radova otvorio svoja vrata i za odigravanje utakmica mlađih nacionalnih selekcija i mečeva u kvalifikacijama za UEFA klupska takmičenja. 

FK „Dečić“

Vrijednost investicije: 396.700 EUR 

U Tuzima je za potrebe FK „Dečić“ izgrađen pomoćni teren sa pratećim sadržajima neophodnim za odigravanje mečeva mlađih kategorija. 

FK „Berane“

 

Vrijednost investicije: 341.500 EUR 

U Beranama su, zahvaljujući ulaganjima Fudbalskog saveza, izgrađena dva pomoćna terena - jedan sa prirodnom, drugi sa vještačkom podlogom, kao i sistem za navodnjavanje na oba terena za potrebe svih uzrasnih kategorija FK „Berane“. 

FK „Iskra“

 

Vrijednost investicije: 115.000 EUR 

Fudbalski savez pomogao je i FK „Iskra“ investiranjem dijela radova na izgradnji svlačionica i klupskih prostorija. Takođe, u Danilovgradu je zahvaljujući sredstvima opredijeljenim od strane FSCG, rekonstruisan glavni teren i izgrađen prateći sadržaj neophodan za odigravanje utakmica.  

FK „Mladost“

 

Vrijednost investicije: 358.000 EUR 

Tokom 2012. godine Fudbalski savez Crne Gore investirao je dio sredstava neophodnih za adaptaciju svlačionica i izgradnju pomoćnog terena sa vještačkom podlogom za potrebe FK „Mladost“. 

FK „Igalo“

 

Vrijednost investicije: 250.000 EUR 

Zahvaljujući investiciji Fudbalskog saveza u Igalu je izgrađen pomoći teren sa vještakom podlogom sa svim pratećim sadržajima neophodnim za odigravanje utakmica mlađih kategorija kluba.   

FK „Mornar“

 

Vrijednost investicije: 250.000 EUR 

U Baru izgrađen pomoćni teren sa vještakom podlogom i kupljen kompletan prateći mobiliraj potreban za odigravanje utakmica. Time su barski klubovi, prije svih FK „Mornar“, dobio poboljšane uslove za sprovođenje trenažnog procesa i odigravanje utakmica mlađih kategorija.   

FK „Čelik“

 

Vrijednost investicije: 45.000 EUR 

Na stadionu FK „Čelik“ investirano je u izgradnju sistema za navodnjavanje terena i kupovinu stolica. 

FK „Jezero“

 

Vrijednost investicije: 189.000 EUR 

U Plavu je rekonstruisan stadion, postavljen teren sa prirodnom travom dok su, u sklopu ovog projekta, rekonstruisane klupske prosotorije FK „Jezero“. 

Gradski stadion u Podgorici

 

Vrijednost investicije: 730.000 EUR 

U toku 2010. godine Fudbalski savez je investirao u rekonstrukciju reflekotra na Gradskom stadionu u Podgorici i finansirao nabavku rezervnog napajanja (agregata), kako bi najveći crnogorski stadion zadovoljio uslove neophodne za odigravanje mečeva u večenrnjim terminima. 

Srednja regija

 

Vrijednost investicije: 176.000 EUR 

U Podgorici je, za potrebe Srednje fudbalske regije, kupljen i opremljen poslovni prostor.

FK „Petnjica“

 

Vrijednost investicije: 15.000 EUR 

U Petnjici je izgrađena trbina za potrebe FK „Petnjica“.

FK „Sutjeska“

 

Vrijednost investicije: 358.000 EUR 

Saranja Fudbalskog saveza Crne Gore i lokalne samopurave Nikšića rezultirala je izgradnjom pomoćnog terena sa vještakom podlogom i sistema za navodnjavanje na glavnom terenu. 

FK „Rudar“

 

Vrijednost investicije: 208.000 EUR 

Za potrebe FK „Rudar“ u Pljevljima je investirano u izgradnju pomoćnog terena sa vještačkom podlogom i kupovinu neophodnog pratećeg mobilijara. 

FK „Bokelj“

 

Vrijednost investicije: 211.000 EUR 

U Kotoru je investirano u sanaciju glavnog terena i izgradnju pomoćnog terena sa vještačkom polodgom za potrebe FK „Bokelj“. 

Trening kamp FSCG

 

Vrijednost investicije: 2.100.000 EUR 

Prva kapitalna investicija Fudbalskog saveza Crne Gore od sticanja nezavisnosti bila je izgradanja Trening kampa. U oktobru 2008. godine na Starom aerdromu otvoren je centar koji će u narednom periodu služiti svim reprezentativnim selekcijama, ali i crnogorskim klubovima. Dva terena sa prirodnom podlogodom, od kojih jedan ima reflektorsko osvjetljenje, tribine kapaciteta 1.200 mjesta i zgrada u kojoj se nalaze svlačionice za timove i službena lica izgrađeni su tokom realizacije ovog projekta. 

Meridianbet 1. CFL 23/24

#TeamPl.WDLG+G-GDPts
1.Dečić Admiral Bet36201065527+2870
2.Mornar36171364532+1364
3.Budućnost36171096643+2361
4.Sutjeska Meridianbet36131494636+1053
5.Jezero36149134138+351
6.Petrovac361115104240+248
7.Arsenal36915124358-1542
8.Jedinstvo Franca36811174356-1335
9.OFK Mladost Lob.bet3697203759-2234
10.Rudar3676232554-2927

Latest news