Budućnost je novi šampion Crne Gore! „Plavo-bijeli“ su u posljednjem kolu na domaćem terenu savladali Jedinstvo i osvojili tri boda koja su im bila neophodna da kao prvi prođu kroz cilj u šampionskoj trci. Izabranici Miodraga Vukotića ponovili su uspjeh koji su ostvarile generacije kluba u sezonama 2007/08 i 2011/12 i postali prva ekipa sa tri šampionske titule u klupskim vitrinama.

Budućnost je do naslova najboljeg došla na dramatičan način, iako je na zimsku pauzu otišla sa 11 bodova prednosti u odnosu na najbližeg rivala. Nakon posljednjeg kola tri tima imala su isti broj bodova – Budućnost, Mladost i Zeta pa je pitanje najbolje ekipe u crnogorskom fudbalu riješeno preko mini tabele sačinjene od međusobnih duela pomenutih ekipa, u kojima je Budućnost bila najuspješnija.

Od elite su se oprostile ekipe Jedinstva, Lovćena i Bokelja koje su zauzele posljednja tri mjesta, dok će Petrovac i Rudar kroz baraž pokušati da sačuvaju status prvoligaša. Priliku za dokazivanje u Telekom 1. CFL naredne sezone imaće ekipa Koma koja je Drugu ligu završila na prvom mjestu, dok će Ibar i Otrant-Olympic igrati baraž mečeve za popunu Telekom 1. CFL.

Budućnost je ovjerila titulu za nešto više od pola sata igre u duelu sa posljednjeplasiranim Jedinstvom, tokom kojih su Đalović, Hočko i Vujović tresli mrežu Bjelopoljaca. U nastavku susreta Darko Nikač je postigao četvrti pogodak za domaćina.

Zeta je pogotkom Ljuljđuraja upisala „minimalac“ u duelu sa Bokeljom, dok je Mladost u goleadi savladala Lovćen – duel na Starom aerodromu završen je rezultatom 7:2. Posebno se istakao Zoran Petrović koji se četiri puta upisao u strijelce, došao do 14 postigutih pogodaka u sezoni i Trofeja Radija Crne Gore koji je namijenjen najboljem strijelcu Telekom 1. CFL.

Sutjeska je golovima Ivana Boškovića sa bijele tačke i Marka Vučića u finišu susreta savladala Rudar i osvojila četvrtu poziciju.

Grbalj je u samom finišu došao do trijumfa u duelu sa Petrovcem – jedini pogodak u Radanovićima postigao je Dragan Grivić u 89. minutu susreta.

Duel Dečića i Iskre završen je bez pogodaka.

Rezultati
Budućnost – Jedinstvo 4:1
Đalović 22', Hočko 25', Vujović 36', Nikač 64' – Idrizović 76'

Mladost – Lovćen 7:2
Raičević 1', Knežević 19', Petrović 45', 46', 52', 62', Kopitović 90'+ – Đurović 6', Gemistos 41'

Zeta – Bokelj 1:0
Ljuljđuraj 36'

Sutjeska – Rudar 2:0
Bošković 76' (p), Ma. Vučić 90'

Grbalj – Petrovac 1:0
Grivić 89'

Dečić – Iskra 0:0