Pobjedom u duelu sa Lovćenom u meču 32. kola Telekom 1. CFL ekipa Zete došla je na diobu prvog mjesta sa ekipom Budućnosti. „Plavo-bijeli“ nisu završili gradski derbi sa ekipom Mladosti – meč je prekinut sredinom drugog dijela zbog nereda na sjevernoj tribini Gradskog stadiona. Iznenađenje je priredila Iskra koja je pred svojim navijačima savladala drugoplasiranu Sutjesku, kao i poslednjeplasirano Jedinstvo koje je nadigralo ekipu Petrovca.

Zeta je nastavila seriju fantastičnih rezultata i osvojila sva tri boda na gostovanju Lovćenu. Golubovčani su do trijumfa na Cetinju došli na krilima igre dvostrukog strijelca Kalezića i Balše Božovića koji je jednom pogodio mrežu rivala. U posljednjem kolu izabranici Dušana Vlaisavljevića dočekuju ekipu Bokelja, jure nova tri boda i nadaju se novom neuspjehu Budućnosti kako bi se po drugi put u istoriji kluba okitili šampionskom titulom.

Duel Budućnosti i Mladosti prekinut je u 68. minutu susreta u trenutku kada su gosti imali pogodak prednosti – mrežu „plavo-bijelih“ zatresao Ivan Novović u 61. minutu. Utakmica je prekinuta zbog nereda na sjevernoj tribini Gradskog stadiona.

Sutjeska je u samom finišu napravila korak nazad u šampionskoj trci. Nikšićani su pretrpjeli minimalan poraz na gostovanju Iskri, pa će posljednje kolo dočekati sa dva boda manje u odnosu na ekipe koje drže prvo mjesto na tabeli. Jedini pogodak na stadionu u Danilovgradu postigao je Jasmin Muhović u 43. minutu. Sa nova tri boda fudbaleri Iskre osigurali su šesto mjesto i definitivno izbjegli učešće u baražu.

Veliko iznenađenje priredile su ekipe Bokelja i Jedinstva. Kotorani su pred svojm navijačima savladali ekipu Dečiča koja je „jurila“ četvrto mjesto, dok su Bjelopoljci savladali Petrovac, kojeg čeka učešće u baražu za opstana u elitnom društvu.

Pogodaka nije bilo u Pljevljima, gdje u snage odmjerile ekipe Rudara i Grblja. Posljednje kolo šampionata donijeće odluku o drugom učesniku baraža za opstanak u Telekom 1. CFL – Grbljani u posljednjem kolu dočekuju Petrovac, dok će Rudar u goste ekipi Sutjeske.

Rezultati
Budućnost – Mladost 1:0 (meč prekinut u 68. minutu)
Novović 61'
Iskra – Sutjeska 1:0
Muhović 43'
Lovćen – Zeta 0:3
Kalezić 12', 59', Božović 55'
Bokelj – Dečić 2:1
Pajović 41', Macanović 78' – Đuranović 45'
Rudar – Grbalj 0:0
Jedinstvo – Petrovac 3:1

Kriještorac 45', Nakahara 49', Hajrović 90' – Vujović 31'