Glavni kandidati u borbi za titutlu šampiona Telekom 1. CFL, ekipe Budućnosti i Mladosti, poraženi su u mečevima 28. kola - „plavo-bijeli“ su pred svojimi navijačima poraženi od Grbja, dok je Mladost na Starom aerodromu bila nemoćna u duelu sa Sutjeskom. Najubjedljiviji trijumf upisala je ekipa Lovćena koja je spakovala šest pogodaka u mrežu Petrovca, dok je Zeta bila bolja od Dečića.

Budućnost ne uspijeva da pronađe formu iz prvog dijela šampionata pa je bodove sa Gradskog stadiona u Podgorici odnijela ekipa Grblja. „Trikolori“ su do prednosti došli pogotkom Dragana Grivića u 34. minutu susreta, da bi nekadašnji prvotimac „plavo-bijeli“ Srđan Ajković u 68. minutu ovjerio trijumf tima iz Radanovića.

Aktuelni šampion došao je do prednosti pogotkom Petrovića u 14. minutu susreta, ali je samo osam minuta kasnije Bojan Božović poravnao rezultat. Isksuni napadač početkom drugog dijela donio je prednost Nikšićanima, da bi u 59. minutu pobjedu Rakojevićevog tima ovjerio Igor Ivanović. Sa bodovima osvojenim u duelu sa aktuelnim šampionom Nikšićani su prišli na dva boda zaostatka u odnosu na drugu poziciju, odnosno šest u odnosu na lidera prvenstva.

Raspoloženi i raspucani fudbaleri Lovćena do vrha su napunili mrežu Petrovca – meč na Obilića poljani završen je sa šest pogodaka domaćih. Goleadu na Cetinju otvorio je Lopičić, da bi se do odlaska na odmor u strijelce upisali Nikolić i Đurović. U nastavku susreta mrežu rivala pogađali su Montenegro, Martinović i Đurović koji se u sudijskoj nadoknadi vremena po drugi put upisao u listu strijelaca.

Duel timova koji se bore za plasman na evropsku scenu, Zete i Dečića, završen je ubjedljivim trijumfom domaćih. Izabranici Dušana Vlaisavljevića do prednosti su došli već u trećem minutu susreta preko Adžovića, koju je u 25. minutu duplirao Nikola Krstović. Konačan rezultat susreta postavio je Danilo Pešukić u 86. minutu.

Iskra je osvojila sva tri boda na gostovanju poslednjeplasiranom Jedinstvu, dok je duel Bokelja i Rudara završen bez pogodaka.

Rezultati
Budućnost – Grbalj 0:2
Grivić 34', Ajković 68'

Mladost – Sutjeska 1:3
Petrović 14' – Božović 22', 53', Ivanović 59'

Lovćen – Petrovac 6:0
Lopičić 13', Nikolić 18', Đurović 35', 90'+3', Montenegro 47', Martinović 63'

Zeta – Dečić 3:0
Adžović 3', N. Krstović 25', D. Pešukić 86'

Jedinstvo – Iskra 0:2
Bošnjak 14', Paunović 62'

Bokelj – Rudar 0:0