U20: LIBIJA - ITALIJA 0:0

Mediteranska reprezentacija Crne Gore igrala je neriješeno sa selekcijom Libije u prvom kolu Mediteranskih igara koje se održavaju u Peskari - utakmica na "Bjondiju" završena je bez golova, 0:0.

Bez obzira što nije imala duge pripreme kao protivnik, naša selekcija je u oba poluvremena pokazala da je mnogo bolji tim od rivala. U prvom dijelu igre naši igrači su stvorili tri odlične prilike za gol, ali je Eldanuni uspio da sačuva svoju mrežu. I u drugom poluvremenu viđena je slična predstava, a najbolju priliku da donese pobjedu našem timu imao je Kajević koji je deset minuta prije kraja promašio penal.

Selektor mediteranske reprezentacije Dušan Vlaisavljević bio je zadovoljan igrom svojih izabranika.

- Zadovoljan sam prikazanom igrom, zalaganjem i voljom igrača. Bili smo bolji od rivala, stvorili veći broj prilika koje nismo uspjeli da realizujemo, kao ni jedanaesterac deset minuta prije kraja. Moramo da se odmorimo i pripremimo na pravi način za novi duel sa selekcijom Libije koji odlučuje o prvom mjestu - rekao je Vlaisavljević.

Dvije selekcije će ponovo igrati 29. juna, pošto je selekcija Maroka odustala od takmičenja na igrama u Peskari. Pobjednik grupe igraće u polufinalu, dok drugoplasirani tim očekuje razigravanje za plasman od petog do osmog mjesta.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Libija - Crna Gora 0:0

Peskara - Stadion: "Biondi".
Gledalaca: 500.

Sudija: Olivije Tual (Francuska).

Libija: Eldanuni, Elgramadi, Gagom, Mansor, Abubaker, Elzaredi (Grein), Altriki, Zrimeg (Sudani), Ekrava, Ahmed, Elmahašhaš (Šarif).  

Crna Gora: Dragojević, Vuković, Savić, Vukčević, Kašćelan (Bećirović), Durutović, Radulović, Novović (Seratlić), Martinović, Kaluđerović (Kajević), Bogdanović.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rezultati

Grupa A
Italija - Sirija 1:2

Grupa B
Francuska - Turska 2:0


Grupa C
Libija -Crna Gora 0:0

Grupa D
Španija - Tunis 2:2