Mlada reprezentacija Crne Gore poražena od Finske u petoj utakmici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Nakon velike borbe, ,,sokoli“ su poraženi rezultatom 2:1. Presudio je pogodak Kaspera Terha, koji u 87. minutu iskoristio prostor koji mu se ukazao da zatrese mrežu Nikole Ivezića.

- Žao mi je što što danas nije bilo drugačije, jer smo zaslužili da bude tako, iako su Finci bili mnogo agresivniji i tačniji u pasu. Moram istaći da je samo prisustvo Viktora Đukanovića pokazalo što znači jedan igrač za ovu reprezentaciju. Ako vratimo film unazad, kada su protiv Albanije igrali Đukanović, Adžić i Radulović, mi smo tih pola sata do prekida bili baš dominatni . Ali, šta je tu je. Rezultatski nismo dobro prošli u ovom ciklusu, očekivali smo više, ali ću ponoviti da smo mi danas zaslužili mnogo više nego što rezultat pokazuje – rekao je selektor Nikola Rakojević.

Prvu veliku šansu na utakmici imao je danas odlični Viktor Đukanović. U 26. minutu odlično je prošao po lijevoj strani, zatim lukavo pokušao iz ugla, ali je čuvar mreže gostiju uspio da odbrani. Odmah u sljedećem napadu istakao se Ivezić, koji je odbranio udarac Otsa Limate sa desetak metara.

Finska je do vođstva došla u 32. minutu, kada je Vile Oski pogodio glavom poslije kornera.

Nastavak meča donio je bolju igru ,,sokola“, a nagrada je stigla u 58. minutu. Aleksa Ćetković je dao dugu loptu za Đukanovića, koji je šutirao sa petnaestak metara, lopta je zakačila protivničkog igrača i prevarila golmana Lukasa Bergstrema.

Nakon toga naša selekcija je imala nekoliko opasnih napada, ali je Finska bila ta koja se radovala na kraju zahvaljujući pogotku Terha.

Sljedeći izazov za ,,sokole“ u grupi E je duel sa Albanijom 7. juna u Podgorici. Biće to nastavak od 27. minutu meča prekinutog u novembru zbog obilnih padavina u našem glavnom gradu.

 

Crna Gora – Finska 1:2

 

Gradski stadion, Podgorica.

Sudija: Evangelos Manuhos (Grčka)

Strijelci
0:1 – Vile Oski 32', 1:1 – Viktor Đukanović 58', 1:2 – Kasper Terho 87'

Žuti karton
Perović – Crna Gora
Crna Gora: Nikola Ivezić, Aleksa Golubović (od 46. Nikola Janjić), Arnel Kujović (od 89. Damjan Mugoša), Aleksa Ćetković, Balša Tošković (od 56. Dejan Perović), Viktor Đukanović, Dušan Vuković, Ljubomir Pejović, Robert Đeljaj, Igor Pajović (od 89. Nikola Vuković), Ognjen Gašević.
Selektor: Nikola Rakojević.

Finska: Lukas Bergstrem, Roni Janson, Santeri Vananen, Adam Marhijev (od 66. Leo Valta), Natan Skita (od 66. Juho Talvitie), Kasper Terho (od 90.+1 Toni Mietinen), Juho Lentiranta, Henri Saloma (od 66. Niklas Pihtija), Otso Limata (od 77. Kai Meruloto), Vile Koski, Miska Ilitova.
Selektor: Mika Lehkosuo.