Utakmicama 18. kola danas je nastavljeno 11 izdanje Telekom 1. CFL. Pobjede na premijeri proljećnjeg dijela upisali su Mladost, Grbalj, Iskra i Lovćen, dok je duel Sutjeske i Dečića završen bez pobjednika. Posljednji meč 18. kola, u kojem se sastaju Zeta i Budućnost, igra se u srijedu.

Mladost je na statru nastavka za rivala imala četvrtoplasirani Petrovac. Duel sa dobro organizovanim i disciplinovanim rivalom „romantičari“ su riješili u svoju korist zahvaljujući Borisu Kopitoviću – napadač domaćih uspio je da u 39. minutu susreta zatrese mrežu Petrovčana.  

Dečić je zadržao treće mjesto na tabeli pošto je na premijeri proljećnog dijela remizirao sa Sutjeskom. Nikšićani su u 16. minutu pogotkom Stevana Kovačevića došli do prednosti, koju su čuvali sve do 75. minuta kada je Uroš Đuranović uspio da donese izjednačenje Tuzanima.

Važnu pobjedu na premijeri drugog dijela upisala je Iskra – tim iz Danilovgrada je pogotkom Rodoljuba Paunovića u 81. minutu slavio na gostovanju Bokelju.

Grbalj je pred svojim navijačima, nakon preokreta u drugom dijelu susreta, uspio da salada Rudar. Gosti su zahavlajujući Zečeviću na poluvrijeme otišli sa golom prednosti, ali su „trikolori“ u nastavku uspjeli da golovima Ilije Tučevića i Šalete Kordića dođu do sva tri boda.

Derbi začelja, u kojem su snage odmjerili Lovćen i Jedinstvo, pripao je domaćinu. Cetinjani su golovima Marka Đurovića u četvrtom minutu i zimskog pojačanja Hulijana Montenegra u 24. minutu savladali Bjelopoljce, pa nakon 18. odigranih kola dva tima imaju po 11 osvojenih bodova.

Na renoviranom travnatom tepihu stadiona Trešnjica u srijedu se sastaju ekipe Zete i Budućnosti. Početak derbi susreta 18. kola, koji će RTCG direktno prenositi, zakazan je za 13:00 časova. 

Rezultati
Mladost – Petrovac 1:0
Kopitović 39'
Bokelj – Iskra 0:1
Pavlović 81'
Lovćen – Jedinstvo 2:0
Đurović 4', Montenegro 24'
Grbalj – Rudar 1:2
Tučević 58', Kordić 89' – Zečević 21'
Sutjeska – Dečić 1:1
Kovačević 16' – Đuranović 75'

Srijeda
Zeta – Budućnost 13:00 (TV prenos)