Fudbaleri Budućnosti trijumfom su završili prvi dio sezone. Lider šampionata u posljednjem kolu jesenjeg dijela ispratio je ekipu Bokelja sa tri lopte u mreži sa Gradskog stadiona u Podgorici. Mrežu Kotorana načeo je Miloš Raičković u 27. minutu sureta, da bi Milivoje Raičević četiri minuta kasnije duplirao prednost domaćina. Treći pogodak postigao je Goran Vujović u 71. minutu čime je stavio tačku na 13 trijumf izabranika Miodraga Vukotića u prvoj polovini šampionata.

Dečić je pred svojim navijačima osvojio tri boda u odmjeravanju snaga sa Zetom, pa Tuzani na prvenstvenu pauzu odlaze kao trećeplasirana ekipa na tabeli. Pobjedu u duelu sa timom iz Golubovaca ovjerili su Uroš Đuranović i Ilir Camaj koji su mrežu protivnika tresli u drugom dijelu susreta.

Samo bod manje od Dečića u prvom dijelu šampionata skupio je Petrovac – izabranici Aleksandra Nedovića danas su na svom terenu bili bolji od „fenjeraša“ Lovćena što im je bilo dovoljno da preuzmu četvrto mjesto od Sutjeske. Petrovčani su do nova tri boda došli zahvaljujuči Zoranu Mikijelju koji je u 17. minutu susreta postigao jedini pogodak.

Minimalnu pobjedu pred svojim navijačima upisao je Rudar. Pljevljaci su pogotkom Predraga Brnovića u desetom minutu došli do sva tri boda u duelu sa Sutjeskom.

Meč sa najviše pogodaka u 17. kolu odigrali su Jedinstvo i Grbalj. Susreta je završen bez pobjednika, sa po dva pogotka na obije strane.

Posljednji meč jesenjeg dijela šampionata odigraće se u nedjelju u Danilovgradu, gdje će snage odmjeriti Iskra i Mladost.

Rezultati
Budućnost – Bokelj 3:0
Raičević 27', Raičević 31', Vujović 71'

Rudar – Sutjeska 1:0
Brnović 10'

Petrovac – Lovćen 1:0
Mikijelj 17'

Jedinstvo – Grbalj 2:2
Nikolić 12', Šahman 19' – Jablan 17', Dragićević 82'

Dečić – Zeta 2:0
Đuranović 62', Camaj 71'

Nedjelja
Iskra – Mladost 13:00