Fudbaleri Mladosti savladali su Petrovac u posljednjem meču 15. kola Telekom 1. CFL i sa nova tri boda pobjegli na plus šest drugoplasiranom Rudaru. Pljevljaci su danas remizirali pred svojim navijačima sa ekipom Iskre, što je iskoristila Budućnost i trijumfom u Kotoru došla na samo tri boda zaostatka u odnosu na aktuelnog šampiona. Prvu pobjedu u šampionatu slavio je Mornar koji je u gostima bio bolji od Zete, dok je Sutjeska u Nikšiću savladala ekipu Grblja.

Dva kola prije kraja jesenjeg dijela šampionata fudbaleri Mladosti došli su do šest bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca ekipu Rudara. Izabranici Nikole Rakojevića savladali su pod svjetlima reflektora u Petrovcu domaći tim, koji je već nakon dva minuta igre imao gol prednosti – mrežu gostiju zatresao je Kopitović. „Romantičari“ su do odlaska na odmor odgovorili preko Rudovića i došli do izjednačenja, da bi deset minuta prije kraja susreta Šćepanović potpisao trijumf lidera šampionata. 

Seriju dobrih rezultata Budućnost je nastavila na gostovanju Bokelju. "Plavo-bijeli" su u samom finišu meča u Kotoru uspjeli da dođu do sva tri boda - pogodak za trijumf tri minuta prije kraja susreta postigao je Ivan Pejakovića. Podgoričani nakon 15. odigranih kola imaju tri boda manje od drugoplasiranog Rudara, koji je danas pred svojim navijačima remizirao sa Iskrom.

Pljevljaci su i drugi ovosezonski duel sa Iskrom završili remijem. Nakon utakmice bez golova koja je odigrana na Trening kampu FSCG u četvrtom kolu, na današnjem meču viđena su četiri pogotka. Domaćin je u finišu prvog dijela imao i dva gola prednosti (strijelci Đurić i Marković), ali su Danilovgrađani zahvaljujući Kovačeviću koji je pogodio u sudijskoj nadoknadi prvog dijela i Šahmanu koji se u strjielce upisao u nadoknadi drugog dijela uspjeli da dođu do jednog boda.

Sutjeska je pred svojim navijačima dva puta tresla mrežu Grblja i došla do nove pobjede. Meč odgiran na Gradskom stadionu u Nikšiću riješen je u drugom dijelu - u 62. minutu Miloš Vučić je donio prednost ekipi Aleksandra Nedovića, da bi u 73. minutu Zarubica postavio konačan rezultat susreta.

Mornar je na gostovanju Zeti u 15. kolu Telekom 1. CFL upisao prvu pobjedu u sezoni. Trijumf Baranima donijeli su Šimura, koji je pogodio u šestom minutu i Kalezić koji je put do mreže protivnika pronašao u drugom minutu nastavka. Jedini pogodak za tim iz Golubovaca postigao je Klikovac u 18. minutu susreta.

Jedini meč 15. kola Telekom 1. CFL koji je zavšen bez pogodaka odigran na je Cetinju gdje su snage odmjerili Lovćen i Dečić.

Rezultati
Bokelj - Budućnost 0:1
Zeta - Mornar 1:2
Lovćen - Dečić 0:0
Sutjeska - Grbalj 2:0
Rudar - Iskra 2:2
Petrovac - Mladost 17.00h