Pobjede vodećih timova obilježile su 14. kolo Telekom 1. CFL. Mladost je novu trojku upisala u odmjeravanju snaga sa Zetom, Rudar je slavi ona gostovanju Grblju, dok je Budućnost na svom terenu savladala Iskru. Dečić je minimalnim rezultatom savladao Sutjesku, Bokelj je u Kotoru bio bolji od Petrovca a Lovćen je kao gost slavio u Baru.

Fudbaleri Mladosti nastavili su seriju pobjeda započetu devetom kolu – šesti uzastopni trijumf izabranici Nikole Rakojevića upisali su u duelu sa Zetom. „Romantičari“ su pred svojim navijačima u oba poluvremena po jednom tresli mrežu protivnika. Prednost domaćinu donio je Muhović  u 25. minutu, da bi u 64. minutu Šćepanović postavio konačan rezultat susreta.

Rudaru je za trijumf na gostovanju Grblju bio dovoljan jedan pogodak. Pitanje pobjednika duela koji je odigran u Radanovićima odlučio je Radanović – čuvar mreže tima iz Pljevalja iskoristio je najstrožiju kaznu u 53. minutu i obezbijedio svom timu nova tri boda.

Minimalnu pobjedu slavila je i Budućnost, koja je na najvećoj crnogorskoj areni ugostila ekipu Iskre. Podogak vrijedan tri boda za izabranike Miodraga Vukotića postigao je Milan Vušurović u 17. minutu susreta. „Plavo-bijeli“ su tako upisali trećzu pobjedu u nizu i sačuvali treću poziciju na tabeli ispred ekipe Bokelja.

Kotorani su pred svojim navijačima osvojili sva tri boda u duelu sa ekipom Petrovca. Bokelj je do prednosti došao u 28. minutu preko Pepića, da bi Anđelković minut prije kraja prvog dijela poravnao rezultat. Pitanje pobjednika riješio je Macanović u 59. minutu susreta.

Dečić je ostvario minimalan trijumf u duelu sa Sutjeskom. Pogodak koji je Tuzanima donio sva tri boda postigao je Đukić u 79. minutu susreta.

Trijumf u gostima upisao je i Lovćen. Cetinjani su odmjerili snage sa „fenjerašem“ Mornarom i zahvaljujući Jablanu došli do nove pobjede.

Rezultati
Budućnost – Iskra 1:0
Mladost – Zeta 2:0
Bokelj – Petrovac 2:1
Grbalj – Rudar 0:1
Mornar – Lovćen 0:1
Dečić – Sutjeska 1:0