Lider prvoligaškog karavana, ekipa Mladosti nastavila je seriju pobjeda u duelu sa Lovćenom i sačuvala četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Rudar, koji je pred svojim navijačima bio bolji od Dečića. Budućnost je upisala sva tri boda na gostovanju Petrovcu, dok je Sutjeska bila ubjedljiva u odmjeravanju snaga sa Mornarom. Pobjedu u 13. kolu upisala je i Zeta koja je u kao domaćin savladala Bokelj, dok je Grbalj slavio na gostovanju u Danilovgradu.

Mladost je na Cetinju upisala četvrtu pobjedu u nizu i sačuvala lidersku poziciju, sa četiri boda prednosti u odnosu na najbližeg rivala. „Romantičari“ su u prvom poluvremeun duela koji je odigran na Obilića poljani dva puta tresli mrežu domaćina – u finišu prvog dijela u listu strijelaca upisali su se Kojašević i Šćepanović. Lovćen je u nastavku susreta uspio da smanji prednost gostiju pogotkom Perutovića u 77. minutu, ali su izabranici Nikole Rakojevića uspjeli do kraja susreta uspjeli da sačuvaju prednost.

Drugoplasirani Rudar je pred svojim navijačima uspio da savlada ekipu Dečić. Pljevljaci su mrežu gostiju tresli po jednom u oba dijela susreta. Prednost domaćinu donio je Draško Božović u posljednjem minutu prvog dijela, da bi u nastavku susreta Živković potrvdio trijumf ekipe Mirka Marića.

Budućnost je osvojila sva tri boda na gostovanju „tvdroj“ ekipi Petrovac. „Plavo-bijeli“ su pitanje pobjednika riješili u nastavku susreta – izabranici Miodraga Vukotića do prednosti su došli autoglom Petra Jovovića u 54. minutu, da bi četiri minuta prije kraja rezervista Marko Burzanović ovjerio pobjedu gostiju.

Najubjedljiviju pobjedu u 13. kolu upisala je Sutjeska. Nikšićani su četiri puta pogodili mrežu Mornara što je bilo više nego dovoljno da osvoje nova tri boda. Barani su meč završili sa dva igrača manje, pošto su Novaković i Bubanja zaradili isključenje. Kordić se dva puta upisao u listu strijelaca, jednom je precizan bio Zarubica, dok je Petrović pogodio sopstvenu mrežu. Jedini pogodak za goste postigao je Kacić sa bijele tačke.

Dva pogotka Kopitovića bila su dovoljna Grblju za trijumf na gostovanju Iskri. Vezista tima iz Radanovića mrežu protivnika tresao je u petom i 81. minutu susreta.

Tri boda u 13. kolu šampionata osvojila je i ekipa Zete, koja je pogotkom Vlaisavljevića sa bijele tačke u 59. minutu savladala Bokelj.

Rezultati
Zeta – Bokelj 1:0
Lovćen – Mladost 1:2
Sutjeska – Mornar 4:1
Rudar – Dečić 2:0
Iskra – Grbalj 0:2
Petrovac – Budućnost 0:2