Prvi mečevi drugog kruga takmičenja u Telekom 1. CFL donijeli su četiri pobjede domaćih ekipa, jedan trijumf gostiju i jedan remi. Na dva susreta 12. kola Telekom 1. CFL viđeno je čak 15 pogodaka - na Starom aerodromu u duelu Mladosti i Sutjeske mreže su se tresle sedam puta, dok je okršaj Petrovca i Zete završen sa osam postignutih pogodaka.

Tri boda u goleadi na Starom aerodromu pripala su ekipi Mladosti, koja je uspjela četiri puta da zatrese mrežu Sutjeske. Izabranici Nikole Rakojevića nakon13. minuta igre imali su gol zaostatka (prednost gostima donio je Karadžić), ali su već do poluvremena uspjeli da preokrenu zahvaljujući Raičeviću, Muhoviću i Kojaševiću. Nikšićani su za sedam minuta igre u nastavku došli do izjednačenja, ali je u 56. minutu drugom pogotkom na meču Muhović donio sva tri boda "romantičarima".

Pobjedom u derbiju kola Mladost je zadržala četiri boda prednosti u odnosu na Rudar, koji je danas u gostima savladao ekipu Mornara. Pljevljaci su na samom startu susreta odigranog u Baru došli do prednosti preko Brnovića, da bi u 21. minutu Radanović sa penala duplirao prednost gostiju. U 84. minutu Mitar Novaković je smanjio prednost Rudara, ali je to bilo sve što su Barani uspjeli da urade do kraja meča.

Duel Petrovca i Zete donio je osam pogodaka, od kojih su pet djelo domaćih igrača. Kopitović je dva puta bio precizan pod Malim brdom, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Božović, Mijušković i Anđelković. Sva tri pogotka za ekipu iz Golubovaca postigao je Bjedov.

Budućnost je po drugi put u šest dana savladala ekipu Grblja. Nakon trijumfa u osmini finala Kupa Crne Gore rezultatom 4:0 izabranici Miodraga Vukotića sa 3:0 su slavili u prvenstvenom okršaju. Prednost "plavo-bijelima" donio je Mihailo Tomković, da bi do kraja susreta Darko Nikač dva puta pogodio mrežu tima iz Radanovića. Napadač Budućnosti nakon 12. odgranih kola zauzima prvo mjesto na listi strijelaca sa devet postignutih pogodaka.

Bokelj je pogotkom Todorovića došao do minimalne pobjede u duelu sa Lovćenom.

Duel Dečića i Iskre završen je bez pobjednika, rezultatom 1:1.

Rezultati
Budućnost - Grbalj 3:0
Mladost - Sutjeska 4:3
Petrovac - Zeta 5:3
Bokelj - Lovćen 1:0
Mornar - Rudar 1:2
Dečić - Iskra 1:1