Nakon 8. odigranih kola u Telekom 1. CFL fudbaleri Rudara samostalno drže lidersku poziciju. Ekipa Mladosti, koja je držala korak za aktuelnim šampionom, osvojila je samo bod na gostovanju u Tuzima, pa Pljevjlaci nakon osme runde imaju prednost od dva boda.

Izabranici Mirka Marića uspjeli su da u drugom dijelu susreta sa Zetom pronađu put do mređe protivnika i postignu pogodak vrijedan tri boda. Potpis na trijumf Pljevljaka stavio je Draško Božović koji je mrežu Golubovčana zatresao u 73. minutu.

Mladost je odigrala uzbudljiv meč u Tuzima, koji je ujedno nosio i epitet derbija osmog kola šampionata. „Romantičari“ su imali prednost na poluvremenu, do koje su došli pogotkom Novovića u 12. mintuu, da bi u nastavku susreta Ljuljđuraj u 58. i Lazarevuć u 83. minutu u potpunosti preokrenuli rezultat i donijeli prednost domaćinu. Ipak, da sva tri boda ne ostanu u Tuzima pobrinuo se Damir Kojašević, nekadašnji igrač Dečića koji se u strijelce upisao u sudijskoj nadoknadi vremena.

Budućnost je rutinski odradila posao u duelu sa posljednjeplasiranom ekipom na tabeli. Izabranisci Miodraga Vukotića tri puta su tresli mrežu Mornara, što je bilo više nego dovoljno da „plavo-bijeli“ upišu novi prvenstveni trijumf. Meč na Gradsom stadionu riješili su Darko Nikač koji se dva puta upisao u strijelce i Milan Vušurović.

Sva tri boda osvojila je i Sutjeska, koja je u Nikšiću bila bolja od Lovćena. Oba pogotka za domaćoina postigao je nekadašnji omladinski reprezentativac Crne Gore Šaleta Kordić.

Pobjednika nije bilo u Radanovićima gdje su snage odmjerili Grbalj i Bokelj. Mreže su se tresle nakon udaraca sa bijele tačke – Vukčević je donio predost domaćinu udarcem sa „kreča“ u 11. minutu da bi na isti način Nikezić postigao jedini pogodak za Kotorane.

Duel Iske i Petrovca koji je odigran na trening kampu FSCG na Starom aerodromu završen je bez pogodaka.

U trci za Trofej Radija Crne Gore koji je namijenjen najboljem strijelcu Telekom 1. CFL prvo mjesto zauzima igrač Pjeter Ljuljđuraj – igrač Dečića mreže protivnika tresao je šest puta. Drugo mjesto dijele Darko Bjedov, Darko Nikač i Miloš Nikezić koji su postigli po pet pogodaka, dok su Ivan Marković i Petar Vukčević po četiri puta matirali protivničke golmane.

Rezultati
Budućnost – Mornar 3:0
Dečić – Mladost 2:2
Grbalj - Bokelj 1:1
Iskra - Petrovac 0:0
Sutjeska - Lovćen 2:0
Dečić - Mladost 2:2