Fudbaleri Mladosti došli su na diobu prve pozicije na tabeli Telekom 1. CFL nakon sedam odgiranih kola. Izabranici Nikole Rakojevića savladali su Mornar i sa nova tri boda stigli ekipu Rudara koja je danas remizirala sa Lovćenom na Cetinju.

„Romantičari“ su do nove pobjede došli nakon preokreta u drugom dijelu. Barani su prvi pronašli put do mreže protivnika preko Bogdanovića u 73. minutu, ali su u posljednjih pet minuta susreta Đurišić i Bogdanović uspjeli da donesu trijumf domaćinu.

Rudar se sa gostovanja ne Cetinju vraća sa jednim osvojenim bodom. Tim iz Pljevalja dugo je jurio prednost koju je Lovćenu u 16. minutu donio Radović – u 68. minutu Marković je uspio da pogodi mrežu Cetinjana i donese bod svom timu.

Sutjeska i Budućnost odigrali su u Nikšiću derbi kola, koji je završen bez pobjednika, ujuedno i bez pogodaka.

Najubjevljiviju pobjedu u sedmoj rundi šampionata upisao je Bokelj, koji je na stadionu pod Vrmcem četiri puta tresao mrežu Dečića. Tuzani su u petom minutu došli do prednosti preko Ljuljđuraja, ali su se Macanović, Došljak, Pajović i Kotorac pobrinuli da kompletan plijen ostane u Kotoru.

Grbajl je na gostovanju Petrovcu upisao drugu uzastopnu pobjedu. Tim iz Radnovića uspio je da pogotkom Vukčevića sa bijele tačke u 20. minutu dođe do sva tri boda.

Pobjedu u gostima slavila je i Iskra – Danilovgrađani su dva puta pogodili mrežu Zete u golubovcima, što je bilo dovoljno za novu „trojku“ u elitnom takmičenju. Mrežu domaćina na Trešnjici tresli su Vučić i Kovačević.

Rezultati
Sutjeska – Budućnost 0:0
Lovćen – Rudar 1:1
Zeta – Iskra 0:2
Bokelj – Dečić 4:1
Petrovac – Grbalj 0:1
Mladost – Mornar 2:1