Trijumf Rudara u derbiju sa ekipom Budućnosti obilježio je peto kolo Telekom 1. CFL. Sutjeska je bila ubjedljiva u duelu sa Iskrom, dok je Lovćen osvojio sva tri boda u duelu sa Grbljem. Mladost je ostvarilia "minimalac" na gostovanju u Kotoru, dok su Zeta i Dečić podijelili bodove. Posljednji meč petog kola kojem se sastaju Petrovac i Mornar igra se u nedjelju od 19.30 časova.

Rudar je u derbiju kola minimalnim rezultatom savladao ekipu Budućnosti i sa osvojena tri došao na diobu prve pozicije na tabeli. Jedini pogodak na duelu u Pljevljima postigao je defanzivac domaćih Đorđe Đurić u 36. minutu.

Mladost je osvojila sva tri boda na gostovanju Bokelju, iako su od finiša prvog dijela susreta imali igrača manje zbog isključenja Dušana Lagatora. Pogodak vrijedan tri boda za "romantičare" poastigao je Damkr Kojašević.

Sutjeska je bila ubjedljiva u duelu sa Iskrom pred svojim navijačima. Meč je obilježio vezista domaćih Inuma koji je postigao sva tri pogotka za Nikšićane.

Pobjedu pred svojim navijačima upisao je i Lovćen u duelu sa Grbljem. Cetinjanisu gri puta tresli mrežu gostiju - u listu strijelaca upisali su se Nikola Draganić, Vujanović i Perutović, dok je jedini pogodak za tim iz Radanovića postigao Ilija Glavan.

Pobjednika nije bilo u duelu Zete i Dečića - duel na Trešnjici završen je rezultatom 1:1.

Rezultati
Rudar - Budućnost 1:0
ÙSutjeska - Iskra 3:0
Lovćen - Grbalj 3:1
Bokelj - Mladost0:1
Zeta - Dečić 1:1

Nedjelja
Petrovac - Mornar 19.30h