Omladinska reprezentacija Crne Gore savladala je rezultatom 1:0 odgovarajuću selekciju Škotske u posljedjem kolu tunira elitne runde kvalifikacija za U19 Evropsko prvenstvo. Jedini pogodak na meču postigao je Žarko Grbović u desetom miunutu susreta.

Plasman na završni turnir šampionata Evrope za omladinske selekcije izborila je Ukrajine koja je u posljednjem kolu savladala domaćina tunira, reprezentaciju Engleske. „Gordi Albion“ turnir završava na drugom mjestu, sa dvije pobjede i jednim porazom, naša selekcija je na trećem mjesu da pobjedom i dva poraza, dok je Škotska na posljednjem mjestu sa skorom od jednog remija i dva poraza.

Prva prilika na meču viđena je u trećem minutu kada je Novović zaustavio odličan udarac Sutara. Naš golman istakao se i u 25. minutu kada je odbranio udarac Smita iz dobre pozicije.

Jedini pogodak na meču naša selekcija postigla je već u desetom minutu igre – Grbović je udarcem sa deseta metara pravovremeno dodavanje Kosovića i matirao protivničkog golmana.

U 24. minutu kapiten naše selekcije na današnjem susretu Nebojša Kosović odlično je šutirao sa 18 metara ali je njegov udarac krajnjim naporom u korner odbio Keli. Osam minuta kasniije Ilinčić je volejem zahvatio loptu nakon centaršuta Kažića ali se još jednom istakao protivnički golman i fenomenalnom intervencijom spriječio siguran pogodak. Škotski čuvar mreže bio je u centru pažnje i četiri minuta kasnije kada je odbio u korner odličan udarac Andrije Vukčevića sa dvadesetak metara.

U istom napadu, nakon kornera koji je izveo Vukčević i velike gužve u kazneom prostoru zatrsela se prečka Škota i to nakon loše intervencije njihovih odbrambenih igrača. 

„Sokoli“ su imali još jednu priliku da odu na odmor sa dva gola prednosti ali je u posljednjem minutu prvog dijela kada je Karadžić neometan sa sedam metara poslao loptu pored stative.

U drugom dijelu Škoti su preko Mekena imali priliku da poravnaju rezultat, ali je njegov udarac nakon kornera bio neprecizan.

- Sve čestitke igračima za pruženu igru na današnjem meču, u kojem su pokazali karakter i znanje, pa smo došli do zaslužene pobjede. Igrali smo porotiv kvalitetne reprezentacije Škotske, koja je imala svoje šanse, mada moram reći da su naše bile puno zrelije i da smo pored prečke imali još nekoliko velikih prilika. Raduje me što smo na kraju zabilježili pobjedu i što se većina igrača pobjedom oprostila od omladinske reprezentacije,rekao je Miljenović.



Škotska - Crna Gora 0:1

Volsol – Beskot stadion.

Sudija: Artur Dijaz (Portugal).

Strijelac
0:1 – Grbobić 10'

Žuti kartoni
Sutar – Škotska
Grbović, Karadžić – Crna Gora

Škotska: Liam Keli, Džon Sutar, Skot Mekena, Deren Pitri (Džejmi Lindzi), Liam Henderson, Rajan Guld, Džordž Meklinan, Dominik Hiam, Adam King, Kameron Smit (Čarls Telfer), Heri Kardvel (Deni Džonston).

Crna Gora: Marko Novović, Marko Kažić, Andrija Vukčević, Nemanja Cavnić, Danilo Šarkić, Žarko Grbović, Nebojša Kosović, Jovan Čađenović, Vladan Karadžić (Boris Cmiljanić), Marko Ilinčić (Ilija Tučević), Nikola Vujnović (Marko Ćosić).