Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je danas u prijateljskom odmjeravanju snaga sa odgovarajućom selekcijom Bosne i Hercegovine rezultatom 2:0.

Meč odigran u Travniki „zmajevi“ su riješili u prvom dijelu susreta, u kojem su postigli oba pogotka.

 Naši omladinci prvi su imali priliku da zatresu mrežu protivnika, ali je Kukuličić slabo šutirao u situaciji jedan na jedan sa golmanom protivnika i poslao loptu pored gola.

Bosanci su priv gol postigli nakon centaršuta sa desne strane na koji je najbolje reagovao Gojak koji je atraktivnim udarcem zahvatio loptu i matirao Maraša. Do odlaska na odmor „zmajevi“ su uspjeli još jednom da zatresu mrežu naše selekcije. Nakon izgubljene lopte na sredini terena i udarca Ćorovića iz velike daljine, golman naše selekcije kratko je odbio loptu na koju je natrčao Juričič i udarcem sa par metara pogodio metu.

Naša selekcija u nastavku je bila agresivnija, imala i veći posjed lopte ali Popović, Cmiljanić i Tončić u dva navrata nisu uspjeli da matiraju protivničkog golmana.

- Ovo je bio dvije ujednačene ekipe u kojoj su Bosanci bili za nijansu bolji. Iskorisitili su naše greške nakon kojih su došli do prednosti od dva gola u prvom dijelu susreta. Te greške su posledica neuigranosti ekipe, jer je ovo bilo prvo okupljanje ove generacije a imali smo i nekoliko debitanata. U drugom poluvremenu ekipa je bila agresivnija, imali smo veći posjed lopte ali nismo uspjeli da materijalizujemo tu prednost. Za dva dana imamo priliku za revanš i na tom meču priliku će dobiti igrači koji su danas manje igrali, rekao je Miljenović.

Drugi meč istih rivala igra se u četvrtak sa početkom u 11.00 časova u Travniku.



Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2:0

Travnik - Stadion FK „Pirot“.
Gledalaca: oko 250.

Sudija: Husein Terzić (BIH)

Strijelci
1:0 – Gojak 19'
2:0 – Juričič 44'

Bosna i Hercegovina: Goran Karačić (Nemanja Trkulja), Eldar Čivić (Admir Goloman), Kerim Memlija (Adel Halilović), Marko Mihojević (Kemal Osmanković), Arman Ćorović, Amar Burović (Valentino Gavrić), Samir Radovac (Amir Hadžiahmetović), Ismar Hairlanović (Stipe Lončar), Mićo Kuzmanović (Asmir Softić), Amer Gojak (Ćazim Sulić), Luka Juričić (Almir Aganspahić).

Crna Gora: Aleksa Maraš, Dragan Grivić, Andrija Vukčević (Nemanja Tmušić), Marko Banović, Nikola Popović (Božidar Đukić), Anđelo Rudović, Boris Cmiljanić, Aleksandar Tončić (Jovan Vuković), Filip Kukuličić (Stefan Milošević), Stefan Vukčević, Žarko Vilotijević (Dejan Kotorac).