Selektor mlade reprezentacije Crne Gore Dušan Vlaisavljević objavio je danas spisak igrača za kvalifikacione mečeve za odlazak na U21 Evropsko prvenstvo protiv selekcija Njemačke i Republike Irske.

Vlaisavljević je za mečeve koji se igraju 15. i 19. novembra u Podgorici pozvao 23. igrača, među kojima su i tri debitanta - Andrija Vukčević iz Budućnosti, Dušan Lagator iz Mogrena i Ivan Pejaković koji je član Petrovca.

- Očekuju nas dvije teške utakmice sa izuzetnim proticvnicima. Njemačka je fenomenalna ekipa i  zadovoljan sam što smo u Visbadenu odigrali kvalitetnu utakmicu. Nismo bili u podređenom položaju u tom duelu i do šansi koje smo imali došli smo kroz igru. Nažalost, niesmo imali dovoljno koncentracije da realizujemo svoje šanse, a krivo mi je što smo u posljednjem sekundama primili gol. Vjerujem da će rezultat susreta biti daleko povoljniji nego u Visbadenu ako budemo maksimalno koncentrisani. Igraćemo ofanzivno, kao što smo igrali i u Njemačkoj, jer ova selekcija na svim utakmicama bez obzira na protivnika igra ofanzivno, rekao je Vlaisavljević.

Selektor Vlisavljević najvjerovatnije neće moći da računa na vezistu Fiorentine Marka Bakića.

- Na Bakića najvjerovatnije neću moći da računam za ove mečeve. Bio bih zadovoljan kada bi se on našao u konkurenciji za drugi meč koji igramo protiv Republike Irske. U stalnom smo kontaktu i pratimo njegovo stanje, a više informacija imaćemo u petak. Takođe, problema sa povredom imao je i Stefan Mugoša koji nije nastupao za svoj tim. Ipak, Mugoša će biti spreman za subotu i prvenstveni duel Mladosti, dodao je selektor Vlaisavljević.

Okupljanje mlade reprezentacije Crne Gore zakazano je za ponedjeljak, 11. novembar 2013. godine u 12.00 časova u hotelu "City" u Podgorici.

Utkamica sa Njemačkoj igra se 15. novembra 2013. godine na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom u 17.00 časova. Duel sa selekcijom Republike Irske igra se 19. novebra 2013. godine na istom stadionu sa početkom u 17.00 časova.

Spisak-Njemačka