Selektor mlade reprezentacije Crne Gore Dušan Vlaisavljević objavio je danas spisak igrača za utakmicu sa Njemačkom koja se igra u sklopu kvalfikacija za odlazak na U21 Evropsko prvenstvo 2015. godine. 


- Na spisku nema nijednog debitanta, što je normalno pred ovako jaku i važnu utakmicu. Oslonio sam se na igrače koji su već dokazali da imaju kvallitet i da mogu da igraju dobre utakmice. Njemci su izuzetno jaka ekipe, uz Špance možda i najbolja selekcija u Evropi. Međutim, mi idemo sa optimizmom da ćemo odigrati dobru utakmicu i da možemo napraviti dobar rezultat, rekao je Vlaisavljević.

Selektor mladih "sokola" smatra da naša selekcija može da se nosi sa svim protivnicima.

- Optimista sam i uvijek mislim da ova selekcija može da igra protiv svih. Njemci su izuzetno dobra selekcija a jedini strah koji imam jeste da nećemo moći da im pariramo na fizičkom planu. Oni su izuzetno pripremljeni a kao što znate pojedini igrači naše selekcije nisu u punoj takmičarskoj formi jer nisu standardni u svojim klubovima, dodao je selektor mlade reprezentacije.

Vlaisavljević ističe da je Njemačka izuzetno jaka selekcija, koja je dobra na svim pozicijama.

- Njemci su u prva dva kola praktično pregazili Farska Ostrva i Republiku Irsku. U pitnaju je selekcija koja je jaka na svim pozicijama koja, sa izuzetno dobrim veznim redom i odličnim bočnim napadačima. Očekujem da najbolje partije pružamo protiv selekcija koje su u vrhu evropskog fudbala jer mečevi sa selekcijama kao što je Njemačka motivišu naše igrače, zaključio je Vlaisavljević.

Okupljanje mlade reprezentacije zakazano je za ponedjeljak, 07. oktobar 2013. godine u 10.00 časova na Trening kampu FSCG. Pripreme za meč mladi "sokoli" obaviće u Budvi a polazak za Njemačku planiran je za četvrtak, 10. oktobar 2013. godine.