Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je od selekcije Makedonije rezultatom 2:1 u drugom meču na kvalifikacionom turniru za odlazak na U19 Evropsko prvenstvo.

Naš omladinci su nakon pobjede u prvom kolu poraženi od domaćina turnira, pa će im za plasman u narednu rundu kvalifikacija biti pobtrebna pobjeda u posljednjem kolu protiv selekcije Turske.

Turci su danas savladali Farska Ostrva rezultatom 2:0 i trenutno zauzimaju prvo mjesto u grupi sa dvije pobjede. Naša selekcija i Makedonija dijele drugo mjesto sa po jednom pobjedom i porazom, dok su Farska Ostrva na posljednjem mjestu sa dva poraza.

Izabranici Aleksandra Miljenovića imali su bod u rukama sve do sudijske nadoknade vremena kada je Kristijan Kostovski uspio da savlada Kordića i donese pobjedu i velika tri boda svom timu.

Makedonci su bili mnogo bolji rival u prvom dijelu susreta, pa je gol našeg tima bio konstantno u opasnosti pogotovo u prvih pola sata igre. Domaćin je odličnu igru krunisao u 13. minutu kada se nakon prekida Velkoski najbolje snašao na drugoj stativi i poslao loptu iza leđa Kordića.

Nastavak susreta pripao je našoj selekciji a dobru igru kurnisao je Stefan Milošević lijepim pogotkom u 64. minutu. Naš vezista je naokon dulog pasa ušao u kaznenin prostor sa lijeve strane i fenomenalnim udarcem pogodio dalji ugao protivničkog gola.

Makedonci su ipak u sudijskoj nadoknadi uspjeli da dođu do tri boda – Kostovski se najbolje snašao ispred našeg gola i poslao u mrežu loptu koju je Kordić odbio nakon udarca makednoskog napadača.

Makedonci su bolje ušli u meč, bili agresivni za šta naša selekcija nije imala rješenja sve do napravljenih izmjena sredinom prvog dijele. Posle izmjena uspostavili smo inicijativu i u drugom poluvremenu momci su zaigrali mnogo bolje i uspjeli da izjednače rezultat. Koliko su Makedonci bili bolji u prvom toliko smo mi bili bolji u drugom dijelu. Nažalost, karakter i trud koji su pokazali momci u drugom dijelu nije dao rezultat jer je Makedonija srećno došla do izjednačenja u samom finišu. Time smo od praktično viđenog plasmana u elitnu rundu došli u situaciju da do tog cilja pokušamo doći na teži način a to je pobjedom protiv Turkse u posljednjem kolu. To će biti teško jer su Turci najkvalitetnija reprezentacija u grupi a i što su igrači zaista fizički iscrpljeni a i sigurno je da će ovako izgubljena utakmica psihički uticati na njih, rekao Miljenović.

Posljednji meč na turniru naša selekcija igra u srijedu, 11. septembra protiv selekcije Turkse.


Makedonija – Crna Gora 2:1

Strumica – Stadion FK Turnovo.

Sudija: Vitali Meškov (Rusija)

Strijelci
1:0 – Darko Velkoski 13'
1:1 – Stefan Milošević 64'
2:1 – Kristijan Kostovski 90'+

Žuti kartoni
Filip Ristovski, Darko Velkoski, Kristijan Kostovski – Makedonija
Marko Ilinčić – Crna Gora

Makedonija: Igor Aleksovski, Filip Ristovski, Gojko Zajkov, Viktor Talevski, Demir Imeri, Enis Bardi, Kire Markoski (Kristijan Kostovski), Jasir Asani (Tauljant Sulejmanov), Darko Velkoski (Gjorgi Stoilov), Besmir Bojku, Marjan Radenski.

Crna Gora: Marko Kordić, Andrija Vukčević, Marko Janković, Marko Ćosić, Žarko Grbović (Lazar Lalošević), Idriz Toskić (Milan Vušurović), Mirnes Pepić, Miloš Milović, Jovan Baošić, Marko Ilinčić (Stefan Milošević), Nemanja Cavnić.