Omladinska reprezentacija Crne Gore upisala je ubjedljivu pobjedu u duelu sa Farskim Ostrvima u prvom kolu kvalifikacionog turnira za odlazak na U19 Evropsko prvenstvo – „sokolići“ su savladali Farane rezultatom 5:0.

Izabranici Aleksandra Miljenovića odlično su odigrali meč sa, po rejtingu najslabijim rivalom u grupi i na pravi način započeli trakmičenje u Makedoniji. Protivnik tokom svih 90. minuta nije uspio ozbiljnije da ugrozi naš gol, dok je pobjeda našeg tima mogla biti i ubjedljivija.

Mrežu rivala načeo je Marko Janković pogotkom sa bijele tačke u 37. minutu, da bi u posljednjem minutu prvog dijele susreta Marko Ilinčić povećao prednost našeg tima.

Miljenovićevi izabranici bili su još efikasniji u nastavku susreta pa su mrežu „ribara“ tresli Grbović i rezervisti Vušurović i Milošević.

- Sam rezultat dovoljno govori i pokazuje da smo bili nadmoćni. Postilgi smo pet golova i propustili dosta šansi da upišemo i ubjedljiviju pobjedu. Ono što me raduje jeste da se pet igrača upisalo u listu strijelaca na današnjem meču i da su svi dali puni doprinos ostvarenju ovako ubjedljive pobjede. Naravno da ono najvažnije tek predstoji jer nas očekuju mečevi sa kvalitetnijim protivnicima, ali je sigurno da će rezultat i igra iz današnjeg susreta biti podstrek momcima i da na tim mečevima daju maksimum i ostvare cilj koji smo zacrtali a to je plasman u narednu rundu kvalifikacija, rekao je Miljenović.

Naredni meč naša omladinska selekcija igra u nedjelju protiv selekcije Makednoje u Turnovu sa početkom u 16.00 čassova.


Crna Gora – Farska Ostrva 5:0

Strumica – Stadion Mladost.

Sudija: Vitalij Mešikov (Rusija)

Strijelci
1:0 – Marko Janković (p) 37'
2:0 – Marko Ilinčić 45'
3:0 – Žarko Grbović 53'
4:0 – Milan Vušurović 64'
5:0 – Stefan Milošević 71'

Žuti kartoni
Marko Ćosić, Miloš Milović – Crna Gora
Torur Justesen, Rasmus Sorensen – Farska Ostrva

Crna Gora: Marko Kordić, Jovan Bošković, Andrija Vukčević, Marko Janković (Lazar Lalošević), Marko Ćosić, Žarko Grbović, Mirnes Pepić, Vladan Karadžić (Stefan Milošević), Jovan Baošić, Marko Ilinčić (Milan Vušurović).

Farska Ostrva: Elias Rasmusen, Jon Jakobsen, Poul Mikelsen, Karlmartin Danielsen, Tejtur Olsen, Tortur Justensen, Bendžamin Neinsen (Hakun Edmudson), Poul Ingason, Rasmus Sorensen, Brandur Olsen (Solvi Egilson), Haraldur Hajgard (Jogvan Jakobsen).