Mlada reprezentacija Crne Gore upisala je remi rezultatom 1:1 u prijateljskom meču sa selekcijom Bosne i Hercegovine.

Izabranici Dušana Vlaisavljevića imali su prednost od 19. minuta kade je mrežu domaćin pogodio Marko Vukčević, ali su Bosanci početkom drugog dijela uspjeli da dođu do izjednačenja preko Maletića.

Iako su u prvo poluvrijeme mladi „sokoli“ završili sa golom prednosti, Bosne je u dva navrata propustila da izgledne prilike pretvori u pogodak. U oba navrata istakao se Danijel Petković koji je fenomenalnim intervencijama spriječio Bosance da zatresu mrežu našeg gola.

Visoko postavljenu odbranu Bosne u 19. minutu Gojačanin je izbacio dubinskim pasom sa svoje polovine, koji je prihvatio Marko Vukčević, istrčao cijelu protivničku polovinu terena, našao se sam pred Jajalom i rutinskim udarcem pogodio metu.

Na samom početku nastavka Bosanci su krenuli u ofanzivu koja se isplatila nakon osam minuta igre. Odličan centaršut Zakarića sa lijeve strane terena iskoristio je visoku Maletić koji je udarcem glavom zatresao mrežu našeg tima.

Selektor Vlaisavljević zadovoljan je postignutim rezultatom u današnjem susretu.

- Imali smo problema oko sastava pa je i Mugoša ostao na klupi jer je bio umoran od prvenstvene utakmice. Počeli smo sa izuzetno mladom ekipom i u prvom poluvremenu igrali dobro protiv dobrog protivnika koji već 18 mjeseci ne zna za poraz. U drugom dijelu smo napravili sve izmjene i jedna nepažnja naše selekcije omogućila je domaćinu da izjednači rezultat. Na brzinu izveden slobodan udarac i nepažnja su uticali da rezultat bude izjednačen. Kada uzmemo u obzir snagu protivnika i činjenicu da nam je nedostajalo nekoliko važnih igrača, moram biti zadovoljan postignutim rezultatom u današnjem susretu, rekao je selektor Vlaisavljević.



Bosna i Hercegovina – Crna Gora 1:1

Mostar – Stadion FK „Velež“.
Gledalaca: 2500.

Sudija: Ognjen Valjić (BIH)

Strijelci
0:1 – Marko Vukčević 19'
1:1 – Marko Maletić 53'

Žuti kartoni
Nebojša Kosović, Branislav Janković – Crna Gora

Bosna i Hercegovina: Kristijan Jajalo (Nikola Vasilj), Sead Jakupović (Ognjen Petrović), Jasmin Mešanović (Bahrudin Atajić), Sanjin Preić (Denis Zvonić), Marko Maletić (Mirza Ćemalović), Srđan Grahovac, Sead Hajrović, Dino Bevab (Bojan Letić), Gojko Cimerot (Tomislav Barišić), Mario Kvesić (Goran Zakarić (Danijel Graovac), Aldin Čajić (Haris Duljević).

Crna Gora: Danijel Peković (Ivan Butorović), Ilija Bogdanović (Risto Radunović), Igor Vujačić (Filip Mitrović), Marko Vukčević, Nebojša Kosović, Branislav Janković, Ermin Alić, Nemanja Gojačanin (Momčilo Raspopović), Aleksandar Boljević (Stefan Mugoša), Darko Zorić (Deni Hočko), Žarko Grbović (Miloš Pavićević).