Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je danas u drugom kolu međunarodnog turnira "Kvarnerska rivijera" od Rijeke sa 2:1 , čime je praktično izgubila sve šanse da se plasira u nokaut fazu.

Za razliku od utakmice sa Veronom Crna Gora se na današnjem susretu od starta nametnula kao bolji tim i zasluženo povela golom Marka Ilinčića koji je pogodio sa desetak metara nakon odličnog proigravanja Cmiljanića. Rano vođstvo nije opustilo izabranike Aleksandara Miljenovića koji su nastavili da diktiraju tempo igre i stvaraju šanse, ali nisu mogli protiv "domaćinskog" suđenja arbitra Pejkunovića koji nije dosudio tri očigledna penala nakon prekršaja nad Ilinčićem, Cmiljanićem i Vušurovićem. Nervoza se uvukla u naše redove, a pad koncentracije kaznio je Gudmuš Ajajni koji je kaznio veliku grešku golmana Kordića.

Crna Gora je i u drugom poluvremenu bila mnogo bolji tim, ali nije uspjela da iskoristi svoje šanse. Nakon nekoliko nevjerovatnih promašaja, od kojh dva Čađenovića spadaju u rubriku "vjerovali ili ne", naša selekcija je ponovo poklekla u finišu susreta. Ovog puta "sokolima" je presudio Marko Marsijuš koji je vješto iskoristio lošu reakciju i oklijevanje naše odbrane.

- Ne mogu ništa zamjeriti svojim igračima, odigrali su odličnu utakmicu ali izgleda da danas nije bio naš dan. Pored gola imali smo najmanje pet stopostotnih prilika, i to situacija iz kojih je teže promašiti nego pogoditi gol. Imali smo aktivan rezultat do samog kraja, željeli smo pobjedu, ali smo na kraju dozvolili protivniku da postigne gol u sudijskoj nadoknadi i tako nas praktično eliminiše sa turnira. Jako mi je žao zbog toga, jer je za ove igrače svaki meč dragocjen. Danas smo u timu imali tri debitanta, Cavnića, Miloševića i Vušurovića, a sjutra će priliku da debituje dobiti i Banović. Iako nismo ostvarili rezultate kakve smo priželjkivali, mislim da je učešće na ovom turniru bilo korisno za ove igrače u cilju pronalaženja najboljeg tima za predstojeće kvalifikacije - rekao je nakon utakmice selektor Miljenović.

Crna Gora će učešće na "Kvarnerskoj rivijeri" završiti sjutra utakmicom sa Rudarom.



Rijeka - Crna Gora 2:1

Gradski stadion, Labin
Gledalaca: 500

Sudija: Petar Pejkunović (Hrvatska)

Strijelci
0:1 - Ilinčić 10'
1:1 - Ajaji 25'
2:1 - Marsijuš 90+1'

Rijeka: Karlo Berković, Šime Jurica, Toni Batković, Igor Postojanski (Lovro Benić), Mihovil Klapan (Marko Marcijuš), Matija Petrović, Danilu Kolin, Dejan Folić, Teofilus Solomon, Filip Dangubić), Matej Mršić, Gudmeš Ajaji.

Crna Gora: Marko Kordić, Ivan Prančić, Marko Janković, Nemanja Cavnić, Marko Kažić, Idriz Toskić (Jovan Čađenović), Boris Cmiljanić, Mirnes Čekić (Vladan Karadžić), Ilija Tučević (Andrija Vukčević), Milan Vušurović (Stefan Milošević), Marko Iličić.