Mlada reprezentacija Crne Gore dobiće protivnike za naredni kvalifikacioni ciklus - u evropskoj kući fudbala u Nionu sjutra će biti obavljen žrijeb kvalifikacionih grupa za odlazak na U-21 Evropsko prvenstvo koje će se 2015. godine igrati u Češkoj.

Naša selekcija, koju će u sjedištu Uefe prestavljati selektor Dušan Vlaisavljević i direktor mlađih kategorija Žarko Vukčević, biće izvučena iz trećeg šešira što znači da za protivnike ne može imati jednako rangirane Grčku, Slovačku, Belgiju, Mađarsku, Jermeniju, Hrvatsku, Norvešku i Sloveniju.

Izuzev domaćina Češke ostale 52 selekcije biće podijeljene u deset grupa, dvije od šest timova i osam od pet timova. Pobjednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane selekcije će se plasirati u baraž za odlazak na završni turnir. Takmičenje po grupama startovaće 22. marta tekuće godine.



Raspored nosioca po šeširima

Šešir A: Španija, Engleska, Holandija, Italija, Njemačka, Švajcarska, Rusija, Francuska, Švedska, Izrael.

Šešir B: Rumunija, Srbija, Turska, Ukrajina, Škotska, Portugal, Austrija, Danska, Bjelorusija, Vels.

Šešir C: Grčka, Slovačka, Belgija, Mađarska, Jermenija, Hrvatska, Norveška, Crna Gora, Slovenija.

Šešir D: Bosna i Hercegovina, Poljska, Gruzija, Island, Moldavija, Republika Irska, Bugarska, Kipar, Makedonija, Letonija.

Šešir E: Sjeverna Irska, Albanija, Farska Ostrva, Litvanija, Azerbejdžan, Kazahstan, Estonija, Malta, Luksemburg, Andora, Lihtenštajn, San Marino.