Mlada reprezentacija Crne Gore savladala je Srbiju rezultatom 2:0 u utakmici trećeg kola regionalne lige za mlade reprezentacije. Pobjedu mladih "sokola" potpisali su Stefan Mugoša i Đorđe Šušnjar. 

Izabranici Dušana Vlaisavljevića odgirali su veoma dobar meč protiv jake selekcije Srbije i u svim elementima igre nadvisili današnjeg rivala. Mugoša i drugovi su stvorili veći broj prilika, više vremna imali loptu u svom posjedu i apsolutno zasluženo došli do tri boda i prvog mjesta na tabeli grupe 1.

Naši momci imali su nekolio dobrih akcija u prvom dijelu susreta, koje su se većinom završavale udarcima iz dalje. Ipak, na odmor smo otišli sa golom prednosti pošto je Mugoša u 41. minutu pogodio sa bijele tačke. Najstrožiju kaznu izborio je Vučinić kojeg je u kaznenom prostoru oborio golman Dmitrović.

Mladi "sokoli" duplirali su prednost na samom startu drugog dijela susreta. Gojačanin je u 50. minutu poslao dubinsku loptu za Šušnjara koji se izborio sa defanzivcima Srbije došao do ivice kaznenog prostora i silovitim udarcem pogodio zatresao mrežu.

Selektor Vlaisaveljvić zadovoljan je igrom koju su prikazali njegovi izabranici.

- Bili smo bolji od protivnika tokom svih 90. minuta i zasluženo smo pobijedili. Imali smo veći broj prilika, veći posjed lopte i nismo dozvolili protivniku da dođe do svoje igre i izglednih prilika. Tek nakon što smo izvršili nekoliko zamjena reprezentativci Srbije su uspjeli da se oslobode pritiska i dođu do prilike za gol. Kada se sve sabere, zadovoljan sam prikazanom igrom u današnjem susretu i rezultatom koji smo ostvarili, rekao je Vlaisavljević.


Crna Gora - Srbija 2:0

Podgorica - Gradski stadion.
Gledalaca: 700.

Sudija: Peter Solmoši (Mađarska).

Strijelci
Mugoša (p) 41', Šušnjar 50'

Žuti kartoni
Jovović -  Dmitrović, Vitas

Crna Gora: Petković (Butorović), Gojačanin, Alić, Bakrač (Ćuković), Janković, Kosović (Kaluđerović), Vukčević (Jovović), Vučinić (Boljević), Mugoša (Sanković), Šušnjar.

Srbija: Dmitrović, Petković, Kovačević (Ljujić), Vitas, Mrkela (Stojković), Despotović (Dmitrov), Čaušić, Savković, Paločević (Marković), Lalić (Planić), Rogač.