Mlada reprezentacija Crne Gore remizirala je sa Mađarskom rezultatom 0:0 u prvoj utakmici grupe 1 Regionalne lige za mlade reprezentacije. 

Naša mlada reprezentacija odigrala je dobar meč protiv selekcije koja je prošlog mjeseca upisala remi rezultatom 3:3 u duelu sa Srbijom. Za razliku od duela sa "orlovima" Mađari u današnjem susretu nisu uspjeli da stvore ozbiljniju priliku pred našim golom.

Mladi "sokoli" su tražili svoju igru u prvom dijelu susreta i nisu uspjeli da zaprijete domaćinu, da bi u nastavku u potpunosti nadigrali protivnika.

U nastavku susreta igrom naše selekcije fenomenalno je komadovao Marko Bakić, pa je četa Dušana Vlaisavljevića u dva navrata bila veoma blizu pogotka. Prva prilika viđena je sredinom drugog dijela kada je golman Dombo fenomenalnom intervencijom u korener odbrio loptu nakon preciznog udarca glavom Jovana Vučinića.

Naši momci mogli su do pobjede u posljednjem minutu regularnog toka - Pržica se našao sam pred golmanom domaćih, ali je njegov udarac bio nedovoljno jak da se savlada raspoloženi Dombo.

Nakon meča selektor Vlaisavljević istakao je da su njegovi izabranici odigrali dobar meč u kojem su zaslužili pobjedu.

- Iako smo bili oslabljeni danas smo odigrali veoma dobar meč i bili mnogo bolja od rivala. Žao mi je što bolju igru, pogotovo u drugom poluvremenu, nismo uspjeli da krunišemo pogotkom i pobjedom. Ipak, ekipa je odigrala dobro, svi igrači su zadovoljili i ostavili odličan utisak na današnjem susretu. Ni ovaj bod nije loš za konačan ishod tabele u našoj grupi jer sledećeg mjeseca igramo sa Srbijom kod kuće, a naredne godine nam dolaze Mađari i gostujemo u Srbiji. Vjerujem da na kraju možemo biti ispred Srbije, koja će nam biti rival za prvo mjesto u grupi, rekao je Vlaisavljević.



Mađarska - Crna Gora 0:0

Điromot - Sportski centar Munfui.
Gledalaca: 200.

Sudija: Milan Jeremić (Srbija)

Žuti kartoni
Patvaroš - Šušnjar, Bakić

Mađarska: Dombo, Barat, Otigba (Por), Farkaš, Kelemen, Vindeker (Patvaroš), Šakali, Bakša (Skriba), Kovač (Vesei), Ugrai (Nađ), Rado (Đurjan).

Crna Gora: Petković (Butorović), Gojačanin, Bogdanović (Radunović), Kaluđerović (Mugoša), Bakrač (Ćuković), Vukčević (Raičković), Janković (Pržica), Šušnjar, Alić, Bakić, Vučinić (Zorić).