Mlada reprezentacija Crne Gore poražena je u prijateljskom meču od selekcije Makedonije rezultatom 1:0. Makedonci su meč odigran u Kumanovu riješili u 29. minutu susreta pogotkom Babunskog.

Naša mlada reprezentacija, sastavljena od igrača koji nastupaju u crnogorskim klubovima, nije uspjela da upiše pobjedu na gostovanju Makedoniji. Izabranici Dušana Vlaisavljevića odigrali su dobar meč, ali je domaći tim u današnjem susretu imao pomoć sudija, što je na kraju odlučilo pobjednika.

Naša mlada reprezentacija odigrala je veoma dobro u oba poluvremena, ali su Vlaisavljevićevi momci bili bolji od protivnika pogotovo u drugom dijelu susreta.

Makedonci su stvorili tri prilike na meču, od kojih je jednu u pogodak pretvorio Babunski. Napadač Maekdonije je u 29. minutu nakon centaršuta sa desne strane i loše intervencije naše odbrane sa desetak metara preciznim udarcem pogodio metu.

U nastavku susreta, naša selekcija je u dva navrata bila veoma blizu izjednačujućeg pogotka. Prvo je Grbović u 84. minutu zaobišao kompletnu odbranu protivnika, uključujući i golmana, ali je njegov udarac sa gol linije izblokirao Kitanovski. U nastavku akcije, nakon kornera, Alić je odlično šutirao ali se na putu lopte ka mreže ponovo na gol linij ispriječio jedan protivnički igrač.

Selektor Dušan Vlaisavljević nakon meča izrazio je nezadovoljstvo suđenjem u Kumanovu.

- Razočaran sam domaćinstvom Makedonaca, koji su prije meča obećali da ćemo imati fer suđenje. Nisam od onih trenera koji komentarišu suđenje,ali ovo što smo danas doživjeli ne može da se ne prokomentariše. Ovakvo suđenje nismo dođživjeli na nekoj utakmici. Stvorili smo pet – šest prilika, nisu nam dosuđena dva očigledan penala... Jednostavno, sudija nam nije dao da postignemo gol, pri čemu je domaćinu dozvoljavao da igra oštro a nas sankcionisao za svaki start. Krivo mi je jer smo bili bolji od protivnika a izgubili utakmicu zbog sudije. Što se tiče naše ekipe, odigrali smo dobar meč. Prvo poluvrijeme bilo je dosta dobro, dok smo u nastavku odigrali fenomenalno ali nam sudije jednostavno nisu dale da postignemo pogodak, rekao je Vlaisavljević.


Makedonija – Crna Gora 1:0

Kumanovo – Stadion Baškimi.
Gledalaca: oko 300.

Sudija: Dejan Jakimovski (Makedonija)

Strijelac
1:0 – Babunski 29'

Žuti kartoni
Vujačić, Mugoša, Zorić

Makedonija: Dimitrijevski (Efremov), Kitanovski, Askovski, Najdoski (Drobarov), Stojčevski, Dragarski, Đurđević (Jakupov), Micevski (Žuta), Simonovski (Ljutfi), Babunski (Bajrami), Timov (Hristov).

Crna Gora: Petković (Butorović), Gojačanin, Kaluđerović (Jovović), Mitrović (Vujačić), Vukčević (Pavićević), Janković, Zorić (Mugoša), Šušnjar, Alić, Stijepović (Bogdanović), Boljević (Grbović).