Mlada reprezentacije Crne Gore poražena je nakon izvođenja jedanaesteraca u finalnu turnira „Valerij Lobanovski“ od odgovarajuće selekcije Slovačke. Meč je u regularnom toku završen rezultatom 1:1 da bi nakon devete serije udaraca sa bijele tačke Slovaci došli do pobjede rezultatom 7:6.



Nakon jučerašnjeg meča i pobjede u duelu sa Bjelorusijom podmlađena četa Dušana Vlaisavljevića pružila je još jednu dobru partiju, pogotovo u drugom poluvremenu, koju nisu uspjeli da krunišu pobjedom iako su imali više prilika od protivnika.

Slovaci su bili bolji u prvom dijelu susreta pa su na odmor otišli sa golom prednosti. U 13. minutu susreta Guba je sjajno prošao pored trojice naših defanzivaca, odigao povratnu loptu za Karaša koji je poslao u nebranjen gol.

Nakon odmora mladi „sokoli“ imali više od igre, vršili pritisak na protivnika, stvorili nekoliko prilika i došli do izjednačenja. Osam minuta prije kraja susreta Vučinić je prihvatio loptu u kaznenom prostoru, namjestio je na lijevu nogu i pogodio mrežu protivnika.

U sudijskoj nadoknadi vremena Vučinić se još jednom našao u izglednoj prilici – naš napadač se sjajno izborio za prilliku, uputio odličan udarac koji je protivnički golman krajnjim naporom uspio da izbaci u korner.

U penal seriji Slovaci su bili koncentrisaniji i imali više sreće. Pobjednik je odlučen nakon devet serija udaraca sa bijele tačke – naši reprezentativci pogodili su šest puta, dok je protivnik postigao gol više. Precizni sa bijele tačke za nas bili su Vukčević, Mugoša, Kaluđerović, Alić, Boljević i Zorić, dok Gojačanin, Mitrović i Janković nisu uspjeli da savladaju protivničkog golmana.

Nakon finala selektor Vlaisavljević je izrazio zadovoljstvo prikazanim u dva meča na turniru.

- Na ovoj utakmici pružio sam šansu igračima koji nisu nastupili na jučerašnjoj utakmici. Nisu se najbolje snašli pa je u prvom poluvremenu Slovačka bila bolja i došla do prednosti koju je sačuvala do odlaska na odmor. Nakon izvršenih promjena zaigrali smo organiziovanije i bolje, stvorili nekoliko prilika, došli do izjednačenja i u sudijskoj nadoknadi imali priliku da upišemo pobjedu. Mogli smo do pobjede nakon penala, ali je iskusniji i stariji protivnik imao više mirnoće i došao do pobjede. Kompletan utisak nakon tunira u Ukrajini je pozitivan jer smo imali priliku da odigramo dva jaka meča koji će nam koristiti u daljem radu sa ovom selekcijom, rekao je Vlaisavljević.



Crna Gora – Slovačka 1:1 (penali 6:7)

Kijev – Stadion Valerij Lobanovski.
Gledalaca: 500.

Sudija: Bulakov (Bjelorusija)

Strijelci
Vučinić 82' - Karaš 13'

Crna Gora: Butorović, Tatar (Gojačanin), Radunović (Stijepović), Mitrović, Vukčević, Janković, Mugoša, Kalezić (Kaluđerović), Alić, Metović (Đorđević (Boljević), Zorić (Vučinić).

Slovčka: Šula, Hlinka (Paur), Kjomber (Raznoski), Pošut, Greguš, Štetina, Guba (Slančik), Holubek (Tonka), Mazar (Sabo), Kolčak (Kolokov), Karaš.