Mlada reprezentacija Crne Gore savladala je danas u Kijevu odgovarajuću selekciju Bjelorusije sa 2:1 i plasirala se u finale memorijalnog turnira "Valerij Lobanovski".

Iako dvije godine mlađi od protivnika, naši igrači su bili mnogo bolji rival od Bjelorusa koji su prvi put kapitulirali u 22. minutu kada se Ermin Alić odlično snašao pred golom gostiju nakon kornera koji je izveo Zorić. Formalni domaćin je uspio da izjednači osam minuta prije odlaska na odmor efektnim golom Jahnoa iz slobodnog udarca.

Naš tim je nastavio da diktira ritam i u drugom poluvremenu, a inicijativa se isplatila nakon samo šest minuta igre u nastavku kada je Vukčević snažno šutirao sa 25 metara i, uz blagu devijaciju, prevario golmana Sakoviča.

- Zadovoljan sam i kvalitetom igre i odnosom igrača. Borili su se, igrali dobro, a mogli su dati i još koji gol. Kada uzmemo u obzir kvalitet protivnika koji učestvuju na ovom turniru, te činjenicu da je ova ekipa prvi put okupljena upravo sada, moram biti zadovoljan i igrom i rezultatom koji smo ostvarili - rekao je naš selektor Dušan Vlaisavljević.

Protivnik naše selekcije u finalu biće Slovačka, koja je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminisala domaćina turnira Ukrajinu. Regularni tok završen je bez golova, a Ukrajinci su u tom stilu nastavili i u penal seriji ne iskoristivši ni jedan od prva tri udarca sa bijele tačke. Slovačka je, s druge strane, sva tri puta bila precizna.

Finalna utakmica igra se sjutra na legendarnom stadionu "Valerij Lobanovski" sa početkom u 17.30 časova.



Bjelorusija - Crna Gora 1:2

Kijev - Stadion: "Banikov".
Gledalaca: 100.

Sudija: Vnuk (Slovačka).

Strijelci
0:1 - Alić 22'
1:1 - Jahno 37'
1:2 - Vukčević 51'

Žuti kartoni
Beunov, Drihajlov - Bjelorusija
Bakrač, Vučinić - Crna Gora

Bjelorusija: Sakovič, Behunov, Vasilevski, Slapotski, Sokal, Sikavka (Packo), Volovik (Drihajlov), Glebko (Pušnijakov), Jahno (Jadeška), Valacko (Novik), Mikitin (Rasadkin).

Crna Gora: Petković, Bakrač, Janković (Radunović), Kalezić (Vukčević), Đorđević (Tatar), Alić, Gojačanin, Stijepović, Boljević (Mugoša), Zorić (Metović), Vučinić.