Omladinska reprezentacija Crne Gore savladala je Izrael u drugom kolu elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Trijumf rezultatom 1:0 i remi Norveške i Bosne i Hercegovine doveo je ,,sokole“ u poziciju da u posljednjem kolu mogu da izbore plasman na Evropsko prvenstvo koje će se ovog ljeta održati u Sjevernoj Irskoj. Za to im treba trijumf nad Bosnom i Hercegovinom, ali i da Norveška ne savlada Izrael.

- Velika pobjeda za nas, koja nas ostavlja u trci za plasman na Evropsko prvenstvo. Momci su odigrali fenomenalnu utakmicu protiv izuzetno kvalitetnog protivnika, gdje smo opet, naročito u drugom poluvremenu, diktirali tempo, napadali, stvarali šanse, promašivali, ali na kraju u nadoknadi postigli gol za pobjedu. Iako i dalje ne zavisimo samo od sebe, vjerovaćemo u posljednjoj utakmici i nadam se da će nam pobjeda protiv BiH biti dovoljna za istorijski uspjeh, a to je odlazak na Evropsko prvenstvo, kazao je selektor Goran Perišić.

Trenutak odluke desio se u šestom minutu sudijske nadoknade – nakon akcije koja je dugo trajala, lopta je stigla do Vasilija Adžića, koji je preciznim udarcem sa petnaestak metara savladao protivničkog čuvara mreže.

Crna Gora će utakmicu za prvo mjesto igrati 26. marta, sa početkom u 19 časova.

 

Izrael – Crna Gora 0:1

 

Stadion Od, Skien.

Sudija: Mikel Reder (Danska)

Strijelac
0:1 – Vasilije Adžić 90'+6

Žuti kartoni
Zoabi, Haroš - Izrael
Bulatović, Lečić,

Izrael: Ofek Melika, Guj Dezent, Nikita Stojnov, Šavit Elgabi, Lior Kasa 8od 74. Ido Koen), Liran Hazan (od 64. Anas Ajaš), Niv Jehošuva, Noam Haroš, Karem Zoabi (od 64. Ido Oli), Jehoda Belaj (od 74. Ori Azo), Sajed Farhi (od 84. Avi Turgman).
Selektor: Ofir Haim.

Crna Gora: Benjamin Krijestarac, Milan Roganović, Velimir Ljutica, Bodin Tomašević, Lazar Maraš, Andrija Bulatović, Luka Lečić (od 79. Stefan Radojević), Danilo Vukanić, Nenad Krivokapić (od 78. Stefan Golubović), Marko Perović, Vasilije Adžić.
Selektor: Goran Perišić.