Proljećni dio sezone u Meridianbet 1.CFL počeće sjutrašnjim utakmicama 20. kola.

Već na startu nas očekuje derbi između Budućnosti i Dečića Admiral Bet, koji se igra 18. februara od 17 časova na Gradskom stadionu u Podgorici. Domaćin i aktuelni šampion ima dva boda prednosti u odnosu rivala, a i jedna i druga ekipa napravile su određene promjene u igračkom kadru tokom zimskog prelaznog roka.

Budućnost i Dečić imaju 10, odnosno osam bodova više od trećeplasiranog Jezera. Plavljani su jedno od najprijatnijih iznenađenja jesenjeg dijela šampionata, a na otvaranju drugog dijela sezone gostuju Arsenalu u Tivtu.

U borbi za mjesto koje vodi u Evropu su i Sutjeska Meridianbet i Mornar. Upravo će se ove dvije ekipe sastati u nedjelju u Baru, sa početkom u 15 časova.

U drugoj polovini tabele za sada najbolje pozicije imaju Petrovac i Arsenal, koji su na pet, odnosno četiri boda iznad zone baraža. Petrovčani sjutra od 17 časova dočekuju Mladost Lob.bet, ekipu koja je dosta mijenjala tokom prelaznog roka sa željom da izbori opstanak u eliti.

Derbi začelja odigraće Jedinstvo Franca i Rudar u Bijelom Polju. Ekipe sa sjevera države bodovno su poravnate (po 15), ali je Rudar trenutno na posljednjem mjestu.