Odigrana četiri meča pretposljednjeg kola jesenjeg dijela Meridianbet 1. CFL…

Iako nisu uspjeli da ostvare trijumf na gostovanju u Petrovcu, fudbaleri Budućnosti uvećali su za jedan bod prednost u odnosu na Dečić, najbližeg pratioca u borbi za šampionsku titulu. „Plavo-biijeli“ su na stadionu Mitar Mićo Goliš imali prednost sve do samog finiša susreta, kada je domaćin uspio da dođe do izjednačenja i boda.

Petrovčani su prvi pronašli put do mreže protivnika i to u 24. minutu kada je Zoran Mikijelj  matirao Paviličića. Budućnost je odgovorila desetak minuta kasnije, preko Mrvaljevića koji je sigurno izveo jedanaesterac. U 76. minutu rezervista Ivan Bojović postigao je pogodak za preokret Budućnosti, ali je u sudijskoj nadoknadi vremena Radoš Dedić uspio da zatrese mrežu gostiju i donese bod Petrovcu.

Dečić je pretrpio poraz na domaćem terenu u odmjeravanju snaga sa Arsenalom. Tivćanima je za pobjedu na Starom aerodromu bio dovoljan samo jedan pogodak – sva tri boda izabranicima Milije Savovića donio je Boban Đorđević koji je udarcem glavom u 65. minutu zatresao mrežu domaćih.

Pobjedu u gostima slavila je i Sutjeska Meridianbet – Nikšićani su osvojili sva tri boda na gostovanju Rudaru. Pitanje pobjednika odlučeno je u prvom poluvremenu, kada su postignuta sva tri pogotka. Babić je u 22. minutu zatresao mrežu domaćih, da bi u 38. kapiten Rudara Miloš Zečević donio izjednačenje svom timu i to udarcem sa bijele tačke. Konačan rezultat susreta postavljen je u drugom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena kada je Mirosavljev pogodio mrežu Rudara.

Mladost Lobbet je pred svojim navijačima savladala ekipu Jedinstva Franca rezultatom 2:0. Za pojbedu domaćih najzaslužniji su Bogdan Milić koji je pogodio u 35. i Boris Došljak koji se u strijelce upisao u 38. minutu susreta.

Duel Mornara i Jezera, koji je bio zakazan za danas, odigraće se u ponedjeljak, 4. decembra 2023. godine u 15:00 časova.

U borbi za naslov najboljeg strijelca i trofej Radija Crne Gore prvo mjesto pripada Žarku Koraću – iskusni napadač mreže rivala tresao je 12 puta. Drugo mjesto pripada Bobanu Đorđeviću, napadaču Arsenala, koji se u dosadašnjem toku šampionata 10 puta upisao u listu strijelaca. 

Rezultati
Petrovac – Budućnost 2:2
Mikijelj 24’, Dedić 90’+4’ – Mrvaljević (p) 35’, Bojovič 76’

Dečić – Arsenal 0:1
Đorđević 65’

Rudar – Sutjeska Meridianbet 1:2
Zečević (p) 38’ – Babić 22’, Mirosavljev 45’+2’

Mladost Lob.bet – Jedinstvo Franca 2:0
Milić 35’, Došljak 38’

04.12.2023.
Mornar – Jezero 15:00h