Fudbaleri Dečića povećali su prednost u odnosu na konkurenciju…

Zahvaljujući pobjedi nad Rudarom (1:0) i remiju Budućnosti u Tivtu (1:1), lider sada ima tri boda više od Podgoričana, koji su na drugom mjestu tabele. Duel između Rudara i Dečića riješen je u 30. minutu, kada je Aleksa Golubović postigao autogol.

I utakmica u Tivtu obilježena je autogolovima. Prvo je Boban Đorđević u 16. minutu matirao svog golmana, da bi mu na drugoj strani uzvratio Milan Vukotić u 53. minutu.

Sutjeska Meridianbet je sa 3:2 savladala Petrovac u meču u kojem je na poluvremenu stekla prednost od tri gola. Dušan Vuković pogodio je već u prvom minutu, tridesetak metara kasnije strijelac je bio Ognjen Đinović, a dobro poluvrijeme domaćina krunisao je Milan Mirosavljev u prvom minutu sudijske nadoknade. Žarko Popović u 64. i Dejan Boljević u 83. minutu unijeli su neizvjesnost u meč, ali je Sutjeske uspjela da odbrani svoju mrežu.

Pobjednika nije bilo u duelu Jedinstva Franca i Mornara - 1:1. U finišu prvog dijela, Vojin Jeknić je iz jedanaesterca donio prednost Baranima, koju je anulirao Aldin Mušović petnaestak minuta prije kraja.

Rezultati

Sutjeska Meridianbet - Petrovac 3:2
Vuković 1', Đinović 32', Mirosavljev 45'+1 - Popović 64', Boljević 83'

Rudar - Dečić 0:1
A. Golubović (ag) 30'

Arsenal - Budućnost 1:1
Vukotić (ag) 53' - Đorđević (ag) 16'

Jedinstvo Franca - Mornar 1:1
Mušović 76' - Jeknić (p) 44'

Subota

Jezero - Mladost Lob.bet 2:0