Odigrani mečevi 14. kola Meridianbet 1. CFL koje je obilježio duel Budućnosti i Sutjeske…

Fudbaleri Budućnosti savladali su Sutjesku Meridianbet u derbiju crnogorskog fudbala i zadržali korak za vodećim Dečićem, koji je danas slavio na gostovanju Mornaru. Podgorički „plavo-bijeli“ do pobjede u derbiju došli su u finišu meča, u 85. minutu, kada je Balša Sekulić pogodio mrežu Sutjeske. Napadač Budućnosti iskoristio je sjajan centaršut Milana Vukotića i udacem glavom zatresao mrežu rivala.

Dečić je slavio minimalan trijumf na gostovanju u Baru, iako je lider šampionata od 37. minuta imao igrača manje zbog isključenja Ujkaja. Pitanje pobjednika na Topolici riješio je Draško Božović koji je u 55. minutu iskoristio najstrožiju kaznu. Prethodno je u kaznenom prostoru domaćih oboren Oliver Šakrić.

Pobjedu pred svojim navijačima, u meču na kojem je viđeno pet pogodaka, slavila je ekipa Jedinstva – Bjelopoljci su bili bolji od Arsenala rezultatom 3:2. Meč je obilježio Žarko Korać – iskusni napadač postigao je sva tri pogotka za svoj tim, od kojih prvi u 18. minutu. Uslijedio je munjevit odgovor Tivćana, pa je izjednačenje stiglo već minut kasnije kada je Čelebić zatresao mrežu domaćih.

Korać je ponovo stupio na scenu u 44. minutu i vratio prednost Jedinstvu, ali je Arsenal do novog izjednačenja došao već u sljedećem napadu – ovog puta precizan je bio Jovan Dašić. Ipak, iskusni napadač tima iz Bijelog Polja u 83. minutu kompletirao je het-trik, što je bilo dovoljno da Jedinstvo upiše nova tri boda.

Rudar je slavio u duelu ekipom Mladosti Lob.bet i današnjem rivalu prepustio posljednje mjesto na tabeli Meridianbet 1. CFL. Pitanje pobjednika meča odigranog u Donjoj Gorici riješio je Stefan Golubović – mladi napadač ekipe iz Pljevalja mrežu domaćina pogodio je u 86. minutu susreta.

Jedini meč 14. kola Meridianbet 1. CFL u kojem nije bilo pobjednika odigrali su Petrovac i Jezero. Na stadionu „Mitar Mićo Goliš“ nije bilo pogodaka. 

Rezultati
Budućnost – Sutjeska Meridianbet 1:0
Sekulić 85’

Mornar – Dečić 0:1
Božović (p) 55’

Jedinstvo – Arsenal 3:2
Korać 18’, 44’, 83’ – Čelebić 19’, Dašić 45’

Mladost Lob.bet – Rudar 0:1
Golubović 86’

Petrovac – Jezero 0:0