Odigrana četiri meča 12. kola Meridianbet 1. CFL…

Fudbaleri Dečića slavili su pobjedu na gostovanju Petrovcu rezultatom 3:2 i sačuvali lidersku poziciju na tabeli Meridianbet 1. CFL uoči pauze za utakmice nacionalnih selekcija. Izabranici Milorada Pekovića do prednsoti na stadionu „Mitar Mićo Goliš“ došli već nakon četiri minuta igre i pogotka Andreja Bajovića.

Nedugo nakon pogotka gostiju, u 9. minutu, domaćin je odgovorio preko Babića i došao do izjednačenja. Ipak, samo tri minuta kasnije, Oliver Šarkić je vratio prednost Tuzanima, koji je u nastavku susreta, u 68. minutu, još jednom pogodio i odveo Tuzane na plus dva. Konačan rezultat, u sudijskoj nadoknadi vremena, postavio je Adnan Bašić.

Uzbudljiv meč viđen je u Bijelom Polju gdje su snage odmjerili Jedinstvo Franca i Jezero. Uspješniji su bili gosti koji su u samom finišu susreta došli do sva tri boda. Put do mreže prvi su pronašli fudbaleri Jezera – u 52. minutu Škrijelj je zatresao mrežu domaćina. Samo minut kasnije Žarko Korać je poravnao rezultat, da bi isti igrač u 58. minutu iskoristio jedanaesterac.

Plavljani su u finišu susreta, ipak, uspjeli da preokrenu rezultat i dođu do sva tri boda i to zahvaljujući Edisu Redžepagiću, koji je pogađao u 79. sa bijele tačke i četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena.

Podjela bodova viđena je u odmjeravanju snaga Arsenala i Sutjeske Meridianbet. Nikšićani su do prednosti došli u 35. minutu pogotkom Krstovića, da bi samo tri minuta kasnije Đorđević postavio konačan rezultat susreta.

Mornar je pred svojim navijačima, nakon preokreta, upisao pobjedu u duelu sa ekipom Mladost Lob.bet. Ekipa iz Podgorice do prednosti je došla u 13. minutu pogotkom Maraša, da bi do odlaska na odmor Škrijelj poravnao rezultat. Da sva tri boda ostanu u Baru pobrinuo se Andrej Kolundžić u 51. minutu susreta.

U posljednjem meču 12. kola Meridianbet 1. CFL, koji se igra u nedjelju od 17:30 časova, sastaju se Budućnost i Rudar. 

Rezultati
Petrovac – Dečić 2:3
Babić 9’, Bašić 90’+1’ – Bajović 4’, Šarkić 12’, 68’

Mornar – Mladost Lob.bet 2:1
Škrijelj 31’, Kolundžić 51’ – Maraš 13’

Arsenal – Sutjeska Meridianbet 1:1
Đorđević 38’ – Krstović 35’

Jedinstvo Franca – Jezero 2:3
Korać 53’, 58’ (p) – Šrkijelj 52’, Redžepagić 79’ (p), Senaga 90’+4’

Nedjelja
Budućnost - Rudar 17:30