Pobjedom nad ekipom Budućnosti u derbiju 11. kola Meridianbet 1.CFL, fudbaleri Dečića preuzeli su vrh tabele.

Do trećeg vezanog trijumfa i boda prednosti ispred današnjeg rivala, Tuzane su vodili Andrej Bajović, koji je pogodio u 14. minutu i Draško Božović, strijelac iz jedanaesterca u 81. minutu. Na drugoj strani, Budućnost je najbliža golu bila u 68. minutu, kada Veljko Batrović nije iskoristio najstrožu kaznu.

Novi poraz upisala je Sutjeska Meridianbet, ovog puta bodove iz Nikšića odnio je Mornar - 1:0. Jedini gol na meču postigao je Balša Dubljević u 68. minutu.

Treće mjesto dijele Jezero i Petrovac. Plavljani su u Beranama remizirali sa Arsenalom (1:1), nakon što su gubili od devetog minuta golom Darka Nikača. Ipak, autogol Mirka Todorovića u prvom minutu sudijske nadoknade donio je bod Jezeru.

Petrovac je golovima Slobodana Babića rutinski slavio na gostovanju Mladosti Lob.bet - 2:0. Oba pogotka pala su u prvom poluvremenu, u 36. i 45. minutu.

Zanimljiv meč odigrali su u Pljevljima Rudar i Jedinstvo Franca - 2:2. Rudar je poveo preko Vaska Kalezića u osmom minutu, da bi Andrej Cvijović izjednačio nakon nešto više od pola sata igre. Novo vođstvo Pljevljacima donio je Andrej Pupović u 42. minutu, dok je konačan rezultat postavio Alija Krnić u 65.

Rezultati

Dečić - Budućnost 2:0
Bajović 14', Božović (p) 81'

Sutjeska Meridianbet - Mornar 0:1
Dubljević 68'

Jezero - Arsenal 1:1
Todorović (ag) 90'+1' - Nikač 9'

Rudar - Jedinstvo 2:2
Kalezić 8', Pupović 42' - Cvijović 32', Krnić 65'

Mladost Lob.bet - Petrovac 0:2
Babić 36', 45'