Odigrani svi mečevi 9. kola Meridianbet 1. CFL…

Ekipa Budućnosti zadržala je vrh tabele i to zahvaljujući preokretu u drugom dijelu duela sa Petrovcem. Na samom početku meča, već u trećem minutu, gosti su priredili iznenađenje domaćim igračima – Bašić je pogodio mrežu Pavličića i donio prednost Petrovčanima.

„Plavo-bijele“ su do pobjede odveli rezervisti, Veljko Batrović i Stefano Almeida, koji su u igru ušli u 64. minutu susreta. Prvo je Batrović udarcem sa ivice kaznenog prostora poravnao rezultat, da bi Brazilac u sudijskoj nadoknadi vremena odlično izveo slobodan udarac i potpisao pobjedu Budućnosti.

Sutjeska je na svom terenu dočekala „fenjeraša“ Rudara i sve do finiša susreta tražila način da slomi otpor upornog protivnika. Meč je odlučen u 85. minutu kada je mladi reprezentativac Crne Gore Dušan Vuković, iz drugog pokušaja, matirao protivničkog čuvara mreže.

Jedan pogodak viđen je i u Tivtu gdje su snage odmjerile ekipe Arsenala i Dečića. Tresla se mreža domaćih, u 12. minutu susreta, nakon prekida i udarca Pjetra Ljuljđuraja glavom.

Minimalan trijumf upisala je ekipa Mornara i to na gostovanju Jezeru. Barani su do pobjede došli pogotkom Demira Škrijelja u 52. minutu susrerta odigranog na Gradskom stadionu u Beranama.

Jedinstvo je pred svojim navijačima savladalo ekipu Mladosti Lob.bet rezultatom 2:1. Prednost Bjelopoljcima donio je Žarko Korać u osmom minutu susreta, da bi gosti iz Podgorice izjednačili preko Alekse Maraša u 77. minutu. U posljednjem minutu sudijske nadoknade Dulović se najbolje snašao nakon kornera i pogodio mrežu gostiju za veliko slavlje navijača u Bijelom Polju.

Nakon devet odigranih kola elitnog takmičenja, u borbi za Trofej Radija Crne Gore prvo mjesto pripada napadaču Arsenala Bobanu Đorđeviću koji je mrežu rivala tresao šest puta. Pogodak manje postigao je Petar Grbić, dok se Aleksandar Vujačić četiri puta upisao u listu strijelaca u dosadašnjem toku Meridianbet 1. CFL.

Rezultati
Budućnost – Petrovac 2:1
Batrović 78’, Almeida 90’+1’

Sutjeska – Rudar 1:0
Vuković 85’

Arsenal – Dečić 0:1
Ljuljđuraj 12’

Jezero – Mornar 0:1
Škrijelj 52’

Jedinstvo – OFK Mladost Lob.bet 2:1
Korać 8’, Dulović 90’+3’ – Maraš 77’