Osamnaesto izdanje elitnog karavana crnogorskog fudbala kreće u subotu...

Sjutrašnjim utakmicama u Podgorici i Petrovcu počeće nova sezona u Meridianbet 1.CFL. Prvi će na teren, od 20 časova, fudbaleri OFK Mladost Lob.bet na ,,DG areni“ dočekaće aktuelnog šampiona, ekipu Budućnosti.

Pola sata kasnije počeće dva meča - Dečić će na Trening kampu OFK Titograd igrati sa Jedinstvo Franca, dok će se Petrovac i Mornar u komšijskom derbiju sastati na stadionu ,,Mitar Mićo Goliš“.

Preostale dvije utakmice prvog kola igraju se u nedjelju veče. Nakon eliminacije sa međunarodne scene, Arsenal će od 19 časova gostovati Rudaru u Pljevljima. Premijernu rundu zatvara duel Jezera i Sutjeske Meridianbet na Gradskom stadionu u Beranama.

Šampion Meridianbet 1. CFL igraće u prvom kolu kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona, dok će drugoplasirana i trećeplasirana ekipa učestvovati u kvalifikacijama za UEFA Ligu konferencija. Kao i prošle sezone, status prvogligaša izgubiće ekipa koja na kraju šampionata zauzme desetu poziciju na tabeli, dok će osmoplasirana i devetoplasirana ekipa igrati baraž za opstanak u društvu najboljih protiv drugoplasirane i trećeplasnirane ekipe 2. CFL.