Sudijska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore analizirala je suđenje na utakmicama desetog kola T-Com 1.CFL i na utakmicama desetog kola Druge lige Crne Gore.


FK „Budućnost“ – FK „Sutjeska“
Sudijska komisija je nakon odgledanog snimka utakmice zamjerila sudiji Dabanoviću zbog nedosuđenog prekršaja u 65. minutu za FK „Sutjeska“ na uzdužnoj liniji, na udaljenosti od oko 30 metara od gola domaćih, posle očiglednog prekršaja nad napadačem gostiju. U nastavku je domaća ekipa započela akciju sa udaljenosti od 70-tak metara i nakon 5-6 dodavanja postigla pogodak, pa se ovakav propust sudije ne može tretirati kao direktan uticaj na rezultat.
U 72. minutu susreta sudija Dabanović sa pravom nije dosudio kaznenio udarac za FK „Sutjeska“ jer je igrač odbrane FK „Budućnost“ prilikom uklizavanja na loptu ispred napadača gostiju igrao sa istom i tako promijenio njen pravac kretanja.

FK „Mornar“ – FK „Zeta“

Sudijska komisija na osnovnu snimka utakmice ne može potvrditi da je u 33. minutu lopta ciijela prešla gol liniju u vrata gostiju. Komisija konstatuje da je igrač domaćih nakon toga postigao neregularan pogodak rukom koji je sudija Predrag Radovanović, na asistenciju drugog pomoćnika Miloševića, opravdano poništio a igrača kaznio adekvatnom disciplinskom mjerom.

FK „Grbalj“ – FK „Lovćen“

Komisija je konstatovala da je sudija Šćepanović pogriješio u 29 minutu kada je dosudio kazneni udarac za domaću ekipu, što je konstatovao i kontrolor suđenja u svom izvještaju.

OFK "Bar" – FK "Mladost"

Nakon odgledanog snimka Komisija nije mogla sa sigurnošću utvrditi (zbog kvaliteta snimka) da li je postojao prekršaj u kaznenom prostoru gostiju u 82. minutu. Komisija je zaključila da je sudija Novović pogriješio kada je pokazao drugi žuti karton igraču domaćih i isključio ga iz igre, jer nije bilo osnova za isključenje.