Sudijska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore analizirala je suđenje na utakmicama četvrtog kola T-Com Prve lige, kao i trećeg kola Druge lige Crne Gore.


Na osnovu izvještaja kontrolora suđenja i odgledanih TV snimaka, Komisija je donijela sljedeće zaključke:

FK "Budućnost" - FK "Mogren"

- Sudija Kaluđerović je pravilno postupio kada je u 45. minutu susreta, na prijavu drugog pomoćnika Koraća, isključio domaćeg igrača sa brojm 19 i gostujućeg igrača sa brojem 8. Tom prilikom igrač domaćih udario je gostujućeg fudbalera u predjelu glave nakon čega mu je ovaj uzvratio udarajući ga laktom u leđa.

- Sudija Kaluđerović opravdano je u 72. minutu susreta, nakon intervencije prvog pomoćnika Miloša Radulovića, iskčljučio iz igre igrača gostujućeg tima sa brojem 28. Pomenuti igrač nije poštovao propisano odstojanje prilikom izvođenja slobodnog udarca domaće ekipe,  zadržavajući igru i ponašajući se nesportski prema pomoćniku Raduloviću, zbog čega je prvo javno opomenut a zatim isključen.

- Zbog nesmotrenog i preoštrog starta nad igračem domaćih u 82. minutu susreta ispravno je pokazana druga javna opomena igraču gostiju sa brojem 3, zbog čega je isključen iz igre.

- Komisija je na osnovu snimka utakmice konstatovala da je sudija ispravno obračunao nadoknadu izgubljenog vremena u drugom poluvremenu od devet minuta, zbog ukazivanja pomoći vrataru gostiju koja je trajala blizu pet minuta, izvršenih pet izmjena u obije ekipe i prekida prilikom isključenja gostujućeg igrača sa brojem 28. Pozivajući se na Pravila fudbalske igre, Komisija još jednom napominje da je sudija dužan da nadoknadi izgubljeno vrijeme za igru.

- Komsija očkuje reakciju Disciplinske komisije zbog navoda sudijskog tima u dopunskim izjavama, da ih je nakon utakmice u prostoriji za sudije psovao i omalovažavao sportski direktor FK "Budućnost" Bulatović.

FK "Jedinstvo" - FK "Zabjelo"

Na osnovu TV snimka, Komisija konstatuje da je drugi pogodak domaćih, postignut u 82. minutu susreta, potpuno regularan.