Svi pozvani igrači, izuzev Bećiraja, bili su na raspolaganju selektoru Tumbakoviću. Tokom nešto više od sat vremena rada igrači su u odličnoj atmosferi sprovodili u djelo zamisli stručnog štaba.

Reprezentacija Crne Gore odradila je večeras u svojoj bazi na Starom aerodromu drugi trening u sklopu priprema za kvalifikacionu utakmicu sa selekcijom Danske.

Svi pozvani igrači, izuzev Bećiraja, bili su na raspolaganju selektoru Tumbakoviću. Tokom nešto više od sat vremena rada igrači su u odličnoj atmosferi sprovodili u djelo zamisli stručnog štaba.

Pola sata prije početka treninga, o ambicijama reprezentacije pred meč sa Dancima, govorili su pomoćnik u stručnom štabu Aleksandar Janković i napadač „sokola“ Luka Đorđević.

- Došli smo do dvije odlučujuće utakmice nakon dvije godine rada, koji na neki način treba da zaokružimo sa posljednja dva duela. Često čujem da je utakmica sa Danskom presudna, da je pitanje kako će igrači reagovati na pritisak... Moj odgovor na to je da je za nas svaka utakmica bila presudna, i protiv Rumunije i protiv Kazahstana. Momci su na svim dosadašnjim mečevima potvrdili da mogu da igraju „presudne utakmice“, kaže Aleksandar Janković.

Pomoćnik u stručnom štabu selektora Tumbakovića ističe da su Danci promijenili stil igre nakon prvog duela sa našom selekcijom, pa su u posljednjim mečevima veoma efikasni.

- Danska je poslije prvog meča promijenila način igre, u posljednje dvije utakmice je postigla osam golova i potvrdila da posjeduje veliki kvalitet. Tipičan su predstavnik skandinavskog fudbala, izuzetno su disciplinovani, agresivni, vole duel igru... Lako su čitljivi, ali je teško igrati protiv takve selekcije, koja tokom 90 minuta igra jednako. Ubijeđen sam da ćemo uspjeti da odgovorimo zalaganjem, ali u sam siguran da će do izražaja doći i naša lucidnost.

Janković najavljuje disciplinovanu igru naše selekcije i maksimalno zalaganje svih igrača.

- Igrači su profesionalci, svjesni su da je utakmica važna. Ozbiljno pristupaju svakom zadatku, a bitno je da se na normalan način pripremamo za utakmicu. Na prirodan način se pripremamo za utakmicu, kao što je bio slučaj i sa svim ostalim utakmicama u ovom ciklusu. Siguran sam da ćemo igrati takmičarski fudbal, disciplinovan fudbal, fudbal u kome će igrači pružiti sve što mogu, zaključio je Janković.

Luka Đorđević ističe da se selekcija priprema za meč sa Danskom kao i za sve dosadašnje susrete u kvalifikacijama. 

- Pripremamo se kao i za svaku drugu utakmicu. Svjesni smo šta može da nam donese pobjeda protiv Danske, mislimo samo na taj meč i vjerujem da ćemo ga spremno dočekati. Danska ima odlične pojedince dolaze sa namjerom koju imamo i mi, da uzmu tri boda. Pred nama je velika borba i nadam se da ćemo mi na kraju biti srećni.

Vihorni napadač našeg tima vjeruje da će navijači još jednom znati da prepoznaju trenutak i pomognu reprezentaciji da dođe do velikog cilja.

- Mislim da se u utakmici protiv Rumunije vidjelo koliko nam znače navijači. U trenucima kada smo gubili snagu, gurnuli su ekipu ka pobjedi i nadam se da će nam pomoći i protiv Danske.

Naredni trening naši najbolji fudbaleri odradiće u utorak, 3. oktobra na Gradskom stadionu u Podgorici. Pola sata ranije održaće se brifin za predstavnike medija.