Reprezentacija Crne Gore sjutra veče u Podgorici igra šesti meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Jermenije.

Dan uoči dula na Gradskom stadionu selektor Ljubiša Tumbaković i kapiten Stevan Jovetić istakli su da je naša selekcija spremna za duel sa protivnikom koji dolazi sa velikim motivom.

- Stalno se vraćamo na početak i stalno pričamo o prekretnicama. Ova utakmica rezultatski definiše šta može da se dogodi u narednim. Imamo dva poraza, a protivnik dvije pobjede u nizu. Jermeni ambiciozno dolaze na utakmicu, vidi se to po izjavama koje smo imali priliku da pročitamo u njihovim medijima. Međutim, to može da bude dodatni motiv za sve nas i pripremićemo se za tako ambicioznu ekipu. Mi imamo naš cilj i idemo ka tome, rekao je selektor.

Iskusni stručnjak upozorava da se ne smije ponoviti situacija iz prvog duela koji je odigran u Jerevanu.

- U prvom meču sa njima odigrali smo dva poluvremena, jedno koje smo završili rezultatski dobro i drugo o kojem smo podsvjesno razmišljali da će lako da se završi. To ne smije da se događa, da se opuštamo i mislimo da će se posao lako privesti kraju. Pored kvaliteta koji imamo moramo da budemo maksimalno profesionalni i odgovorni, da budemo jaki kao kolektiv i tako dođemo do željenog rezultara. Rivalu ne treba nijednog momenta davati motiv i govoriti da smo bolji od njih. Vjerujem u tim, u sposobnosti i mogućnosti svih igrača. Međutim, to je jedan dio priprema, ali drugi je realnost terena. Mi se trudimo da naš nivo kvaliteta bude bolji od protivničkog, dodao je selektor Tumbaković.

Kapiten „sokola“ ističe da je Jermenija rival za poštovanje ali da je cilj naše selekcije jasan.

- Nismo pobijedili na posljednja dva susreta tako da u ovaj meč ulazimo sa imperativom pobjede. Neće biti lako, poštujemo Jermeniju ali igramo na svom terenu, pred našim navijačima i u mečeve koje igramo kod kuće ulazimo samo sa ciljem da pobijedimo. Moramo biti koncentrisani, dati maksimum tokom svih 90. minuta da bi osvojili tri velika boda, rekao je Jovetić.

Jovetić vjeruje da će se Jermenija odlučiti za nešto zatvoreniju varijantu u Podgorici.

- Pretpostavljam da će više da se zatvore, da ćemo imati manje prostora. U prvom meču imali smo prostora ali to nismo iskoristili do kraja. Nadam se da će ishod da bude drugačiji. Mislim da smo kvalitetniji, ali moramo da pokaćemo na terenu. Vjerujemo u sebe, vjerujemo da možemo, zaključio je Jovetić.

Napadač naše selekcije ističe da je koncentrisan samo na utakmicu reprezentacije, dok će o klupskim stvarima razmišljati nakon duela sa Jermenima.

- Trenutno sam u Podgorici, u dresu reprezentacije, fokusiran na nacionalni tim. Ne razmišljam ni o čemu drugom. Razmišljam o meču sa Jermenijom, kako da pobijedimo, a onda ću razmišljati o budućnosti, kazao je naš kapiten.

Utakmica Crna Gora – Jermenija igra se u subotu, 10. juna na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom u 20:45 časova.