Fudbalska reprezentacija Crne Gore nastavila je pripreme za duel sa Jermenijom treningom koji je večeras odrađen u bazi „sokola“ na Starom aerodromu.

Selektor Tumbaković je tokom trećeg radnog dana na raspolaganju imao sve igrače, koji su u dobroj radnoj atmosferi prošli sve vježbe i zadatke predviđene programom treninga.

Na pitanja novinara tokom brifinga, koji je održan pola sata prije početka treninga, odgovarao je Adam Marušić.

- Bilo je kritika poslije Jermenije, svi se dobro sjećamo te utakmice. Prvo poluvrijeme odigrali odlično, svaki igrač je dao maksimum i zalagao se za ekipu, u drugom poluvremenu nije bilo tako, primili smo tri gola i izgubili utakmicu. Žalimo za tim bodovima, ali moramo da zaboravimo tu utakmicu što prije. Očekujem reakciju svakog igrača koji je igrao taj meč, a koji će igrati sada, da svako pruži maksimum, da uđe u utakmicu na način na koji smo odigrali sve dosadašnje mečeve, uključujući prvo poluvriijeme u Jermeniji, rekao je Marušić.

Univerzalac Ostendea očekuje ističe da Poljaci imaju veoma dobru ekipu, što pokazuje i njihova trenutna pozicija na tabeli.

- Radi se o jako kvalitetnoj ekipi, koja je prva u našoj grupi. Njihovi dosadašnji rezultati pokazuju koliko su sjajan tim i koliko nas čeka teška utakmica, ali mi smo spremni da im se suprostavimo. Svi zajedno moramo da zaustavimo Levandovksog, igrača koji je u odličnoj formi. Ako se ne varam postigao je već sedam pogodaka u kvalifikacijama, što dovoljno govori o njegovim kvalitetima. Međutim, Poljska nije samo Levandovski i moramo da obratimo pažnju na sve detalje. Igrali smo dvije utakmice sa njima ranije ali ja tada nisam bio dio ekipe. Znam da su se oba meča završila bez pobjednika. Ovog puta očekujem igru sa dosta duela i fizičkog kontakta, dodao je standardni član „hrabih sokola“.

Marušić bi, u zavisnosti od razvoja situacije tokom utakmice, bio zadoviljan i osvojenim bodom u duelu sa Poljskom.

- Svaki igrač mora da uđe u utakmicu maksimalno skoncentrisano, da pruži svoj maksimum. Jedino tako, uz mnogo želje, možemo da ostvarimo povoljan rezultat. Da li bih prihvatio bod? Zavisi od toga kako će teći utakmica, ali mislim da bi sve osim poraza bilo uspjeh, zaključio je Marušić.

„Hrabe sokole“ u četvrtak očekuje jutarnji trening – početak je zakazan za 10:00 časova, dok će se brifing sa novinarima održati nakon završetka treninga.