Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 4:0 od selekcije Srbije u meču drugog kola memorijalnog turnira „Miljan Miljanić“ koji se održava u Staroj Pazovi i Beogradu.

„Sokoli“ su bili ravnopravan rival tokom prvih 45. minuta igra, da bi u nastavku domaćin nakon prvog postignutog pogotka preuzeo inicijativu koja im je donijela pobjedu u današnjem susretu. 

Domaćin turnira do prednosti je došao u 54. minutu igre preko Bosića koji je tek iz drugog pokušaja uspio da savlada Popovića – rezervista Srbije je nakon centaršuta sa lijeve strane uputio udarac glavom koji je naš golman zaustavio, nakon čega je Bosić obijenu loptu proslijedio u mrežu.

Pet minuta kasnije Đerlek je direktno iz slobodnog udarca sa 25. metara pogodio mrežu našeg gola, da bi u 61. minutu isti igrač sjajno prihvatio dugu loptu, oslobodio se čuvara i jakim udarcem iskosa sa desne strane postigao treći pogodak za svoj tim.

U 63. minutu Đerlek je iskoristio grešku našeg tima da kompletira het-trik i postavi konačan rezultat susreta.

- Mislim da je krajnji rezultat previsok u odnosu na ono što smo prikazali sve do prvog gola Srbije. Djelovalo smo taktički dobro, organizovano, pokušavali da kroz građenje igre dođemo do protivničkog gola ali nam je u završnim momentima nedostajao završni pas i mirnoća. Posle prvog gola Srbije uslijedio je pas pa smo za kratko vrijeme primili tri gola, od kojih su dva proizvod individualnog kvaliteta igrača Srbije. Posljednji pogodak je došao nakon naše greške u pasu na 25 metara od gola. Ovaj poraz nam je teško pao ali moramo ozvući pouku iz nega i pripremiti se za sljedeću utakmicu, rekao je selektor Miličković. 


Srbija – Crna Gora 4:0

Beograd, Stadion FK „Čukarički“.

Sudija: Bojan Krstić (Srbija).

Strijelci
1:0 – Bosić 54' 2:0 – Đerlek 59', 3:0 – Đerlek 61', 4:0 – Đerlek 63'

Žuti kartoni
Ilić – Srbija

Srbija: Aleksa Milojević (Ivan Dokić), Zlatan Šehović, Marko Jaković (Miodrag Simović), Jovan Vladimir Pavlović (Ivan Tadić), Filip Stuparević (Nikolas Agrafiotis), Armin Đerlek (David Antić), Jovan Kokir (Mihajlo Nešković), Aleksadar Kostić (Radivoj Bosić), Nikola Simonović (Ivan Ilić), Miloš Milijašević (Igor Mitrović). Selektor: Ilija Stolica.

Crna Gora: Balša Popović, Džonatan Drešaj (Velimir Vlahović), Stefan Milić, Anto Babić, Miloš Brnović (Nemanja Petrović), Marko Rakonjac (Ljubo Kovačević), Nikola Stanišić (Nikša Vujanović), Bojan Roganović, Petar Pavlićević (Ivan Mićunović), Ivan Vujačić, Mirza Đurđević. Selektor: Boris Miličković.